Alte știri

Delegația UE a acordat Premiile Europene pentru Societatea Civilă, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul Campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună pentru o societate mai puternică” a fost organizat evenimentul ,,European Awards for Civil society – Human rights”/„Premiile Europene pentru Societatea civilă – Drepturile omului”. Inițiativa a avut loc cu ocazia marcării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului. Evenimente similare se vor ține pe tot parcursul campaniei de informare.

La eveniment au fost prezenți Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, precum și, în format virtual, Ambasadori ai Statelor UE.

Campania de informare „UE-Moldova: Împreună pentru o societate mai puternică” este dedicată societății civile și drepturilor omului. Scopul ei este să contribuie la sporirea gradului de conștientizare a importanței organizațiilor societății civile și a respectării drepturilor omului, precum și să evidențieze sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru inițiativele organizațiilor societății civile în contextul promovării drepturilor omului în țara noastră, al dezvoltării locale și în combaterea consecințelor crizei COVID-19.

„Premiile Europene pentru societatea civilă – Drepturile omului” au fost acordate organizațiilor non-guvernamentale grassroots, pentru eforturile depuse în acest domeniu vital pentru orice societate: Premiul pentru Libertatea Presei (portalul Nord News, Bălți), Premiul pentru Protecția Drepturilor Minorităților (Asociația „Noi-Viitorul Luminos”, Fălești), Premiului pentru Securitate Umană (Asociația „Human Rights Embassy”) și un premiu special, Advocacy pentru Promovarea Schimbării (Asociația „Promo-LEX”).

„Uniunea Europeană acordă aceste premii cu ocazia Zilei Drepturilor Omului, în semn de recunoștință tuturor organizațiilor societății civile din Republica Moldova care își concentrează activitatea pe apărarea și promovarea drepturilor omului și a democrației. Am dori să sărbătorim rezultatele obținute în munca lor zilnică, în special în această perioadă provocatoare de pandemie. Aș dori să reamintesc, totodată, importanța asocierii societății civile în discuții și în procesele de luare a deciziilor, care sunt vitale pentru a fi incluse în domeniul drepturilor omului și al libertăților fundamentale. Vrem să încurajăm organizațiile societății civile să persevereze și să rămână promotori ai schimbării pentru îmbunătățirea țării și a vieții cetățenilor săi. Uniunea Europeană vă va rămâne aproape, inclusiv prin intermediul asistenței acordate acestui sector, pentru că suntem împreună pentru o societate mai puternică”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. Mesajul de încurajare a fost împărtășit si de Ambasadorii Statelor Membre UE, care s-au conectat online la eveniment.

Citește și: Agenda bilaterală moldo-americană, discutată de ministrul de externe Aureliu Ciocoi cu Ambasadorul Philip T. Reeker

loading...

Comments are closed.