Alte știri

Demisiile se țin lanț la PAS. Liliana Nicolaescu-Onofrei a renunțat la mandatul de deputat

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce astăzi premierul Maia Sandu și-a depus demisia din funcția de parlamentar, și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a scris cererea de demisie din funcția de deputat.

Liliana Nicolaescu-Onofrei a ajuns în Parlament pe lista Blocului PAS-DA. Respectiv, fotoliul de deputat ar urma să îl ocupe următorul candidat de pe lista Blocului ACUM, care figurează pe poziția nr. 22 – Sergiu Cataranciuc. Acesta este profesorul universitar și totodată membru al Platformei DA.
 
Tot astăzi, și Maia Sandu și-a depus mandatul de deputat. Pentru că lidera PAS a ajuns în Parlament pe circumscripția uninominală din diasporă, în această circumscripție vor fi organizate alegeri parlamentare noi, pentru a fi ales un nou deputat.
 

La fotoliul din Parlament ar urma să renunțe și Andrei Năstase, actual ministru de Interne. Pentru că și acesta a obținut mandatul de deputat în circumscripție uninominală, locuitorii din suburbiile mun. Chișinău urmează să își aleagă un nou deputat.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Amintim că Maia Sandu, Năstase și Nicolaescu-Onofrei au ajuns miniștri după ce blocul ACUM a făcut alianță cu PSRM pe 8 iunie, votând-o pe Zinaida Greceanîi Președinta Parlamentului. Coaliția de guvernare a fost creată cu implicarea vicepremierului rus Dmitri Kozak, de aici și alianța lor a căpătat denumirea de Alianța Kozak.

Alianta ACUM-PSRM, ACUM-PSRM, ACUM, PSRM, Igor Dodon, procuror european, Maia Sandu, Andrei Nastase, Guvernul Sandu, Guvernul condus de Maia Sandu, promisiuni electorale, Maia Sandu cedeaza in fata lui Dodon, fara procuror european

loading...

Comments are closed.