Alte știri

(doc) Care este averea noului deputat al PPDA, Sergiu Cataranciuc?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serghei Cataranciuc este noul deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acesta va suplini lista blocului ACUM, înclocuind-o pe Liliana Nicolăescu-Onofrei, care a ales mandatul de ministru al Educației și Cercetării în detrimentul celui de deputat. Cataranciuc va face parte din fracțiunea Platformei DA, fiind membru al biroului permanent al formațiunii.

Cataranciuc este absolvent al Facultăţii de matematică a Universităţii de Stat din Moldova şi activează până în prezent în cadrul acestei facultăţi. Este membru al Consiliului Societăţii Matematicienilor din RM, membru al Societăţii române de cercetări ştiinţifice în matematică. Până în prezent, Sergiu Cataranciuc a publicat peste 150 de lucrări științifice în reviste de specialitate din țară și peste hotare. De asemenea, a publicat şapte manuale și lucrări metodice pentru studenții din sistemul universitar de învăţământ la specialităţile matematică și informatică.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În declaraţia pentru anii 2017-2018, depusă la Comisia Electorală Centrală, Cataranciuc a declarat venituri de 641 de mii de lei din salariul său și al soţiei și din alte surse, fără a preciza care anume. Familia deţine o casă de locuit, trei apartamente și două garaje. Valoarea totală a imobilelor se cifrează la 1,6 milioane de lei. Sergiu Cataranciuc mai declară un autoturism de model Renault Scenic, produs în 2010, pe care l-a procurat în 2015 cu 65 de mii de lei.

Același Sergiu Cataranciuc, prin intermediul Consiliului Municipal Chișinău, a dorit să țină dreptul de proprietate asupra unui teren. Totuși, Colegiul Civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a anulat decizia Consiliului municipal, după o cerere depusă de Oficiul Teritoriul Chișinău al Cancelariei de Stat. „În motivarea recursului a indicat că instanţa de apel a interpretat în mod eronat legea, a aplicat o lege care nu trebuia să fie aplicată, nu a aplicat o lege care trebuia să fie aplicată. „ se spune în decizie.

De menționat este faptul că, Sergiu Cataranciuc se numără printre beneficiarii fundației lui George Soros. Proaspătul deputat a beneficiat de susținere financiară în valoare de 481 de dolari, pentru efectuarea unui proiect de modelarie matematică a problemelor științelor naturale și de mediu. Raportul poate fi văzut AICI. 

Pagina 96 a raportului de cheltuieli a fundației Soros Moldova

 

loading...

Comments are closed.