Alte știri

Deputat: Maia Sandu pregătește MAIDANUL

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Bogdan Țârdea consideră că liderul PAS, Maia Sandu pregătește un „Maidan” moldovenesc, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Țârdea aduce ca argumente faptul că Maia Sandu semnalizează de pe acum despre o posibilă falsificare a alegerilor prezidențiale, recunoscând, de facto, înfrângerea sa. Mai ales în contextul în care CEC-ul a fost numit tot de PAS, iar Curtea Constituțională care recunoaște alegerile ar aparține lui Sandu și Năstase.

„Poveștile Maiei Sandu despre „falsificarea alegerilor” – sunt o pregătire de Maidan.

Sandu zi și noapte trâmbițează despre falsificarea alegerilor, de facto, recunoscând, că dânsa deja a pierdut. Însă chestia constă în faptul că CEC organizează alegerile, le recunoaște același CEC și Curtea Constituțională. Președintele CEC a fost numit de către Maia Sandu, Curtea Constituțională, în genere este sub controlul lui Năstase și Sandu. Reiese că dânsa se autoacuză?

Și iată pe 16 septembrie Sandu cere demisia președintelui CEC, Dorin Cimil, pe care tot dânsa l-a propus în funcție.

În aceeași zi, dânsa și deputatul Sergiu Litvinenco au isterizat pe seama faptului că CEC a limitat donațiile din partea partidelor. Ca atare, CEC-ul nu are nici o treabă. Însăși PAS a introdus aceste restricții.

Asta s-a întâmplat după ce, coaliția formată de PAS, PPDA și PSRM a introdus, în august 2019, modificări la Codul Electoral, micșorând limita donațiilor către un candidat la alegeri din partea unei persoane juridice, inclusiv partidului, de la 100 la 12 salarii medii pe economie, iar pentru persoanele fizice limita a fost micșorată până la șase salarii medii.

După aceasta s-a dovedit că modificările au fost propuse de însuși Litvinenco. Într-un cuvânt s-au pocnit singuri în frunte, iar acum se războiesc. Îi considerați pe acești domni adecvați?” scrie Țîrdea pe canalul său Telegram.

Totodată, socialistul atenționează despre faptul că aceste semnale nejustificate despre falsificarea alegerilor au efecte negative, mai ales în Occident. Plus la asta, prin aceste manipulări Maia Sandu îi califică indirect pe cetățenii RM ce locuiesc în Rusia – alegători de mâna a doua:

„De fapt, Sandu nu doar merge și se plânge ambasadorilor UE și SUA despre falsificare – plângerile sale au efecte. De exemplu:

Pe 7 septembrie Maia Sandu a declarat în cadrul unui briefing că Igor Dodon se pregătește să cheltuie 2 milioane EURO pentru cumpărarea voturilor locuitorilor din stânga Nistrului.

Pe 9 septembrie a avut loc întrevederea în ambasadorul SUA în Moldova Dereck J. Hogan și liderul Transnistriei Vadim Krasnoselski.

Pe 15 septembrie, Vadim Krasnoselskii a publicat un proiect, ce închide regiunea până pe 1 decembrie. Credeți că e o coincidență? Dar iată încă o coincidență:

Pe 21 septembrie Maia Sandu iarăși s-a plâns ambasadorului UE despre încercările CEC-ului de a bloca finanțarea candidaților din conturile partidelor și despre înregistrarea preliminară falsă a cetățenilor Republicii Moldova în Rusia.

Pe 22 septembrie eurodeputatul Siegfried Mureșanu a declarat că recentele modificări ale legilor ale PSRM, subminează procesul electoral și creează condiții pentru falsificarea în Rusia și Transnistria.

Dar PSRM nu a adoptat nici un fel de legi electorale.

De fapt Maia Sandu încearcă să excludă transnistrenii și moldovenii ce trăiesc în Rusia din alegeri. Prin poveștile despre falsificare, dânsa pregătește societatea pentru un Maidan.

Și tot mass-media dânsei, în mod special TV8 au început campania de dezinformare: cică în Rusia se pregătesc de falsificare. Și aici a apărut și Oazu Nantoi, deputat PAS, care a cerut amenințător să fie deschisă în Rusia doar o singură secție de votare. Chiar și în timpurile lui Plahotniuc acolo erau 5-8.

Înțelegeți toată scârba?

Deci cetățenii Republicii Moldova, care locuiesc în Europa au dreptul să voteze, iar cei, ce trăiesc în Federația Rusă – nu. Reiese că noi ave cetățeni de rasă superioară și inferioară, cu creieri corecți și nu chiar.

Și asta în secolul 21, în țara care a învins nazismul!

Iată așa cetățeni vor să fie președinți. Ce spuneți?” conchide Țîrdea.

Petru Lucinschi, despre cum a devenit acționar la Unibank: „A venit Șor și a zis că procură o bancă, iar eu să fiu acționar pentru un an”

loading...

Comments are closed.