Alte știri

Deputat român: ”Siegfried Mureșan a venit la Chișinău, ca să facă agitație electorală mascată pentru PAS”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eurodeputatul Siegfried Mureșan spulberă visul integrării europene a Republicii Moldova, iar zilele trecute a venit la Chișinău, ca să facă agitație electorală mascată pentru PAS, menționează deputatul român Ciprian Ciubuc.

Acesta susține că Mureșan a venit în țara noastră nu doar pentru campania electorală în favoarea PAS, dar și pentru a întări îndepărtarea Republicii Moldova de integrarea în Uniunea Europeană.

”Siegfried Mureșan a venit duminică, în vizită la Chișinău, ca să facă agitație electorală mascată pentru PAS și a anunțat bombastic: „Acum mă apuc de treabă. Scopul e clar: Apropierea R. Moldova de UE”.

Dar obiectivul de politică externă al Republicii Moldova este INTEGRAREA în UE, nicidecum
“APROPIEREA” pe care a venit Mureșan să ne-o promită.

“Apropierea” este de fapt obiectivul Republicii Belarus, un stat care nu dorește integrarea europeană. De aceea s-a găsit pentru Belarus termenul de “apropiere”, sau “raprochement”, cum se numește în documentele UE.

“Apropierea” de UE a devenit și obiectivul declarat al președintelui Maia Sandu și al PAS.

Ei au schimbat obiectivul de politică externă al Republicii Moldova fără sa țină cont de voința cetățenilor. De fapt partidele care își spun “pro-europene” au înțeles că integrarea europeană a Republicii Moldova nu mai este posibilă. Însă continuă să amăgească poporul, să-i dea iluzii în schimbul voturilor”, a declarat Ciubuc, exprimându-și susținerea pentru un partid unionist din țara noastră.

Amintim că prevederile Codului electoral al Republicii Moldova interzic partidelor concurente să implice persoanele străine în campaniile electorale. Totodată, este de menționat că unii lideri politici de la Chișinău au sesizat în ultima perioadă implicarea străinilor în viața politică și în treburile interne ale Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.