Politică

Deputat: “VREMURI PROASTE ne așteaptă! Noutatea vine chiar de la premierul Natalia Gavrilița“

Pinterest LinkedIn Tumblr

“VREMURI PROASTE ne așteaptă! Noutatea vine chiar de la premierul Natalia Gavrilița, care a vorbit astăzi cu guvernatorul BNM, Octavian Armașu, despre „presiunea inflaționistă” care va urma creșterii pensiei minime. Altfel spus, prețurile vor crește și mai mult decât până acum, totul se va scumpi. Subliniez, nu am spus eu asta, ci chiar prim-ministrul Natalia Gavrilița, care anticipează scumpirile ce ne așteaptă la toamnă.

Cum se spune în popor: „cu o mână îți dă, iar cu alta, îți ia”. Și dacă Natalia Gavrilița deja pregătește cetățenii de un nou val de scumpiri, care va veni peste noi în toamnă, angajații în sistemul medical mai așteaptă majorarea salariilor cu 40%, care trebuia să fie aplicată încă din 1 iulie. Din păcate, în loc de majorarea salariilor, medicii primesc tot mai multe cazuri pozitive de COVID-19 și „bonus” – prețuri mai mari la toate produsele și serviciile. Adică, o viață mai grea. Dar parcă altfel trebuie să arate „vremurile bune”?”, a scris pe Facebook deputatul Vladimir Odnostalko, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Potrivit comunicatului de presă al Guvernului, Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut astăzi o ședință de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu. În cadrul discuției, Natalia Gavrilița a informat guvernatorul despre acțiunile Guvernului care urmează să fie implementate și care pot avea impact asupra politicilor monetare. Este vorba, în special, de intenția de creștere a pensiei minime și a unor alocații sociale, dar și modul în care acestea pot influența puterea de cumpărare și presiunea inflaționistă.

În același context, directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chirca, susține că în perioada imediat următoare cetățenii Republicii Moldova se vor confrunta cu un val de majorări de prețuri fără precedent, iar aceste scumpiri se vor produce pe fundalul lipsei unor acțiuni palpabile din partea noii guvernări.

Citește și: Un expert economic bate alarma: Ne așteaptă un val de majorări de prețuri fără precedent

loading...

Comments are closed.