Deputaţii din blocul ACUM și PSRM au respins proiectul PDM privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61

Dodon Maia Nastase
Deputaţii alianţei PSRM-ACUM au respins propunerea aleşilor PDM de a iniția procedurile de modificare a legislației, astfel încât numărul de deputaţi să fie redus de la 101 la 61. Decizia lor vine în contradicție cu voința poporului exprimată la referendumul consultativ organizat în aceeași zi cu alegerile parlamentare din 24 februarie.

Acțiunile deputaților socialiști în comun cu cei din PAS și Platforma DA au fost criticate de democratul Sergiu Sîrbu: “Acum un an a intrat în vigoare noua lege cu privire la acte normative. În Parlament avem câteva categorii de acte legislative. Proiectele care ţin de aplicarea rezultatelor referendumului republican sunt cu caracter individual. Legislaţia prevede că nu sunt obligatorii la raportul comisiei. Peste 800 de mii de cetăţeni au votat pentru aceste iniţiative”.

Amintim că la alegerile din 24 februarie au participat 1 144 261 de alegători (39,78%), dintre care 744 529 au votat PENTRU reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61, iar 266 188 au votat CONTRA. Reducerea numărului de parlamentari a fost inițiativa lui Vlad Plahotniuc, însă după cum ne-am convins Dodon, Năstase și Maia Sandu blochează această reformă după trecerea PDM în opoziție. 

Image result for referendum 24 februarie
Total
0
Shares
Total
0
Share