Deputații din PAS invită moldovenii la marșul homosexualilor de duminică. Alaiba: “Merg duminică la Moldova Pride 2019!”

Deputații din PAS invită moldovenii la marșul homosexualilor de duminică, Alaiba merg duminică la Moldova Pride 2019, maia sandu lgtb angelica frolov, maia sandu lesbiana, 

Duminică, 19 mai, la Chișinău va avea loc marșul comunității LGBT (lezbiene, gay, bisexuali și transsexuali). Deputatul PAS Dumitru Alaiba a făcut o postare pe pagina sa de facebook prin care anunță că va participa la acest marș pentru promovarea respectării drepturilor minorităților sexuale în Republica Moldova.

“Merg duminică la Moldova Pride 2019… pentru că trebuie să încetăm cu ura și pentru că există o singură metodă să o depășim”, a spus Dumitru Alaiba. Deputatul din blocul ACUM a adăugat că nu este prima dată când participă la acest marș, ci a mai participat și în anii precedenți.

 

lgbt moldova, parada homosexualilor pas maia sandu, angelica frolov

Și lidera PAS Maia Sandu a mers în trecut la marșul homosexualilor de la Chișinău. Ea este unul din puținii politicieni de la Chișinău care deschis promovează respectarea drepturilor minorităților sexuale. Maia face acest lucru pentru că lesbienele și gayii sunt discriminați de majoritatea cetățenilor din Moldova – fenomen care contravine valorilor unei societăței democratice, în care toți cetățenii sunt egali în fața legii.

De remarcat că nu doar membrii PAS luptă pentru respectarea drepturilor LGBT țara noastră, dar și homosexualii la rândul lor susțin partidul PAS. La alegerile prezidențiale din 2016, Angelica Frolov, o activistă lesbiană care modera o emisiune la TV8, a venit cu mesaj de susținere pentru Maia Sandu. Frolov a scris atunci că unica șansă a homosexualilor spre libertate ar fi ca Maia Sandu să ajungă Președintele Republicii Moldovei.

angelica frolov maia sandu, maia sandu lesbiana, pas homosexuali

Anterior pe canalul de telegram, Boiler Show, au fost publicate imagini foto și video în care apar două femei care se țin de mână și se sărută. Conform autorilor, una dintre respectivele femei ar fi lidera PAS, Maia Sandu.

sursă imagini foto, video: Boiler Show 

Amintim că în anii precedenți, sute de creștini ortodocși s-au mobilizat pentru a împedica desfășurarea marșului homosexualilor pe străzile capitalei. Creștinii sunt de părere că promovarea libertății homosexualilor este dăunătoare valorilor familiei tradiționale (bărbat și femeie care dau naștere copiilor). În acest contex, autoritățile statului au mobilizat un număr sporit de polițiști pentru a izola cele două grupuri de manifestanți și a evita violențele.

parada gay chisinau, maia sandu lesbiana, drepturile minoritatilor sexuale moldova

Total
0
Shares
Total
0
Share