Actual

Deputații fracțiunii PSRM și-au făcut totalurile activității legislative

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului a fost cea mai anevoioasă sesiune, atît din cauza crizei sanitare și economice, cît și din cauza evenimentelor politice, au conchis deputații PSRM. Socialiștii au făcut totalurile activității parlamentare, declarîndu-se mulțumiți de faptul că mai multe proiecte sociale cu beneficii reale pentru cetățeni au fost aprobate în sesiunea curentă, transmite Telegraph.md, cu referire la Noi.md

Totodată, parlamentarii spun că multe încă puteau fi făcute pentru țară, dacă transfugii și opoziția nu puneau bețe în roate activității legislative.

„O sesiunea foarte complicată: în primul rînd pandemia ne-a stricat planruile, situația parlamentară, cînd a fost creată o nouă componentă din transfugi, comportamentul opoziției a discreditat totalemente imaginea instituției parlamentare. În ciuda la toate astea, fracțiunea PSRM în comun cu președintele și guvernul, elaborat și promovat mai multe proiecte legislative”, a declarat deputata PSRM Alla Darovannaia.

Printre inițiativele formațiunii se numără acordarea suportului financiar unic de 700 de lei de două ori pe an. La 1 octombrie curent, circa 660 de mii de persoane urmează să primească această alocație.

Un alt proiect ține de reexaminarea pensiei de două ori pe an.

Astfel în ianuarie, peste 3000 de pensionari au depus cereri de reexaminare, iar la 1 iunie această cifră a crescut la peste 14 mii. Proiectele privind indexarea pensiei și majorarea pensiei de urmaș la fel au avut un impact semnificativ asupra păturilor nevoiașe, mai afirmă Alla Darovannaia.

Deputații socialiștii au menționat că vor fi în continuare cu ochii pe guvern și vor monitoriza cum sînt cheluiți banii publici. „În ciuda situația epidemiologice, crizei economice, nu au fost rețineri la plata salariilor și pensiilor, spitalele din țară au primit resursele necesare.

Chiar dacă Parlamentul intră în vacanță, noi nu plecăm, vom intensifica controlul parlamentar asupra cheltuielilor publice”, a declarat la rîndul său deputatul PSRM Vladimir Odnostalco.

Citește și: Circa un milion de moldoveni au devenit beneficiari ai legilor sociale

loading...

Comments are closed.