Actualitate

Deputatul Gaik Vartanean participă la Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare EURONEST

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Gaik Vartanean participă astăzi la Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare EURONEST, organizație care reuneşte eurodeputaţi şi parlamentari din cele şase ţări din Parteneriatul Estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

La reuniune sunt discutate evoluțiile recente majore din țările Parteneriatului Estic.

Urmează a fi prezentat raportul Centrului de Studii Politice Europene (CEPS) cu privire la crearea unui nou avânt pentru integrarea europeană a Statelor Asociate din Balcani și Estul Europei.

Totodată, participanții vor face un schimb de opinii  cu privire la pregătirile celei de-a 9-a Sesiuni Ordinare a AP Euronest și vor aproba preliminar proiectul programului și al agendei acesteia

De asemenea, urmează a fi aprobat subiectul pentru Dezbaterea de bază din cadrul Plenarei AP EURONEST – Recuperare, reziliență și perspective de democratizare pentru un Parteneriat Estic post-Covid-19.

Gaik Vartanean, membru al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară EURONEST, a avut o intervenție în cadrul căreia a făcut o scurtă prezentare a situației politice din țara noastră, precum și a evoluțiilor legate de COVID-19 și eforturile care se depun pentru organizarea vaccinării în masă a populației.

Deputatul a reiterat importanța dialogului dintre Republica Moldova și instituțiile europene, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic.

Parteneriatul estic este o inițiativă politică comună care are ca scop aprofundarea și consolidarea relațiilor dintre UE, statele sale membre și cele șase țări din Europa de Est.

loading...

Comments are closed.