Alte știri

Deși a promis reducerea cheltuielilor Președinției, Maia Sandu a anunțat și alte angajări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși a promis reducerea cheltuielilor Președinției, Maia Sandu a anunțat și alte angajări, informează Telegraph.md, cu referire la anunțurile publicate pe pagina web a instituției prezidențiale.

Astfel, Maia Sandu caută consultant principal în Direcția politică externă, consultant principal în Secția comunicare cu mass-media a Direcției comunicare și protocol, șef al Serviciului e-administrare și securitate informațională, consultant în Direcția generală administrare patrimoniu, șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit criteriilor, candidații trebuie să cunoască ”limba moldovenească”.

”Voi reduce cheltuielile președintelui. Într-o țară unde majoritatea oamenilor trăiesc sărac, un Președinte responsabil nu se lăfăie în lux. Voi veni cu o propunere de reducere a cheltuielilor președinției. Voi da jos gardul de la președinție și voi fi mai aproape de oameni.

Voi asigura ca reședințele luxoase ale președintelui și spațiile nefolosite ale clădirii Președinției să fie folosite în interes public. Această reducere de cheltuieli va fi un exemplu pentru alte instituții. Voi veni cu inițiative legislative de lichidare a unor funcții inutile în alte instituții publice pentru care statul plătește salarii grase, întreține automobile și aparate administrative aiurea. Statul trebuie să reducă cheltuielile administrative și să crească investițiile în infrastructură și sprijin social”, declara Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă din 9 noiembrie 2020, în plină campanie electorală.

Amintim că în clădirea Președinției lucrează inclusiv persoane finanțate obscur prin intermediului Fundației germane Konrad-Adenauer-Stiftung, iar informațiile despre efectivul antrenat în Președinția condusă de Maia Sandu, precum și mărimea salariilor acestora, sunt ținute în secret.

Despre finanțarea tainică a consultanților și consilierilor președintelui țării am scris și în articolulEXCLUSIV // Konrad-Adenauer-Stiftung, finanțatorul secret al hoardelor de consilieri și consultanți ai Maiei Sandu”. În acest articol am notat că redacția Telegraph.md a obținut informațiile despre banii de la KAS doar după implicarea poliției. Ulterior, articolul exclusiv a devenit obiectul unei sesizări la Procuratura Generală și SIS, prin care s-a solicitat o anchetă despre finanțarea secretă a Președinției.

Menționăm că Maia Sandu cheltuie lunar aproximativ 100 de mii de lei, conform bugetului pe anul 2021.

loading...

Comments are closed.