Actual

Despre ce au discutat Dodon și Ceban la o nouă întâlnire în sediul prezidențial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon și Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, au avut astăzi o nouă întâlnire în sediul prezidențial, unde au discutat subiecte actuale, transmite Telegraph.md

Potrivit informațiilor oficiale, cei doi au abordat mai multe subiecte de o importanță majoră pentru chișinăuieni, în special acțiunile întreprinse de autoritățile municipale în combaterea și prevenirea infectării populației cu COVID-19.

Potrivit edilului, actualmente 80 la sută din acțiunile primăriei sunt concentrate în lupta cu virusul de tip nou și evitarea la maximum a infectării în masă a cetățenilor, orașul fiind cel mai vulnerabil în acest sens. Împreună cu specialiștii sunt analizate mai multe scenarii de intervenție care ar permite evitarea unor situații mai grave.

Totodată, Ion Ceban a relatat că în capitală continuă acțiunile de dezinfectare a spațiilor publice, curților și scărilor blocurilor, a terenurilor de joacă pentru copii, etc.

Vorbind despre necesitatea asigurării în continuare a bunei funcționări a capitalei, Ion Ceban a menționat că recent a solicitat Guvernului sprijin pentru acoperirea cheltuielilor pe care le suportă municipalitatea din cauza că transportul este gratuit.

Președintele Igor Dodon a salutat munca și acțiunile întreprinse de municipalitate în perioada de criză. Totodată, șeful statului a dat asigurări că va acorda tot sprijinul posibil pentru a depăși problemele cu care se confruntă întreaga societate.

În context Președintele Igor Dodon a specificat că așa cum a fost stabilit anterior, din bugetul de stat vor fi alocate mijloace suplimentare pentru investițiile capitale din municipiul Chișinău, în special cele legate de construcția drumurilor și infrastructură.

Citește și: Premierul Chicu a anunțat acțiunile Guvernului, după ce CC a anulat Legea asumată la începutul lunii aprilie

loading...

Comments are closed.