Actualitate

Deținătorii de terenuri agricole din raionul Nisporeni au beneficiat de un seminar de instruire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova în parteneriat cu Proiectul USAID „Agricultura Performantă în Moldova” (APM) au organizat un seminar de instruire pentru deținătorii de terenuri agricole din raionul Nisporeni. Seminarul cu tematica: „Folosirea rațională și protecția solurilor în ariile de deservire a sistemelor centralizate de irigare”, a fost organizat, marți, 17 august 2021, în satul Bărboieni, r. Nisporeni aria Sistemului Centralizat de Irigare „Grozești”, AUAI „Prutenii II”.

Scopul a fost de a spori conștientizarea asupra necesității protecției și sporirii fertilității solurilor și îmbunătățirii funciare. La eveniment au participat membrii asociațiilor utilizatorilor de apă, reprezentanți ai direcției agricultură și alimentație, deținători de terenuri etc.

Astfel, cei prezenți la eveniment, au fost familiarizați cu documentele de politici din domeniu îmbunătățiri funciare, folosirea rațională și protecția solului, impactul irigării asupra resurselor de sol, avantajele utilizării dronelor și eficientizarea procesului de monitorizare a terenurilor din aria Sistemelor Centralizate de irigare.

Totodată, deținătorii de terenuri agricole au participat la un exercițiu practic în câmp, unde le-au fost demonstrate tehnologiile de măsurare a umidității solului și analiza pofilelor demonstrative de sol în aria Sistemului de Irigare „Grozești” și măsurile principale de prevenire și combatere a eroziunii solurilor.

La eveniment au participat și reprezentanții Serviciului de politici fond funciar și îmbunătățiri funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care au informat participanții despre politicile din domeniul îmbunătățiri funciare și despre importanța aprecierii prestabilității solurilor la irigarea terenurilor agricole pentru a nu admite eroziunea solurilor.

loading...

Comments are closed.