Alte știri

DEZAMĂGIRE! Air Moldova nu mai semnează contractul cu Renato Usatîi pentru întoarcerea moldovenilor acasă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Air Moldova nu mai semnează contractul pentru efectuarea curselor charter pentru întoarcerea moldovenilor acasă, transmite Telegraph.md

Motivul invocat de reprezentanții companiei avia este depistarea unor defecțiuni tehnice la avioanele care urmau să opereze zborurile pentru a aduce acasă moldovenii rămași captivi peste hotare. Anunțul a fost făcut de primarul de Bălți, Renato Usatîi, într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

“Am fost anunțat de compania Air Moldova de la care am închiriat un avion charter, care a adus cetățenii noștri din Paris, că au apărut probleme tehnice la acest avion și la celelalte care sunt, așa că din motive tehnice nu mai poate semna contractul pentru rutele Barcelona, Madrid, Frankfurt, Roma, Verona, Londra și Paris”, a spus Usatîi.

”Dacă semnam contractul cu Air Moldova, prețurile pentru orașele europene erau următoarele: Barcelona – 232 euro; Madrid – 295 de euro; Frankfurt – 232; Roma – 200 de euro; Verona – 180; Londra – 222 de euro; Paris – 220, de la Aeroportul Beauvais și 255 de la Aeroportul Charles de Gaulle”, a spus Usatîi și a precizat că inclusese în fiecare zbor 10 pasageri care ar fi zburat gratuit: “dacă zboară un Airbus modelul 321 – 220 de pasageri, am inclus, în fiecare rută, 10 pasageri care zboară gratuit pentru că sunt foarte mulți care stau în stradă și nu au posibilitate nici 100 de euro să achite”.

“Eu vă îndemn în continuare să vă lăsați datele de contact la numerele de telefon pe care le-am postat. Telefonați, spuneți numerele, datele din pașaport, nume, prenume. Eu urgent încep să caut avioane prin Europa, încep cu Bucureștiul și acuș contactez și alte companii mari care vor fi gata să efectueze curse charter. Da, va fi mai greu cu plata, dar găsim o soluție” a spus Usatîi și a venit cu o rugăminte către moldovenii din străinătate care au devenit victimele acestei situații.

Amintim că ieri, tot pe Facebook, Renato Usatîi a anunțat mai multe curse charter din principalele orașe europene, fiind comunicate și unele numere de telefon pentru fiecare destinație.

Pe siteul oficial al Air Moldova, compania transmite că suspendă toate zborurile până la data de 15 mai 2020 ora 23:59.

loading...

Comments are closed.