Diaspora a votat, diaspora să ajute. Igor Grosu caută oameni pentru guvernare peste hotarele țării

Pentru ca lucrurile în Republica Moldova să se schimbe, ar fi nevoie de ajutorul tuturor oamenilor competenți din țară și din diaspora. Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu face apel la moldovenii cu experiență din diverse domenii să se înscrie pe o platformă pentru a putea fi ulterior contactați și implicați în procesul de guvernare a țării, informează TV8

„Noi ne dorim să numim cât mai curând un Guvern profesionist și eficient. Facem apel la oamenii cu experiență în guvernare, management, relații internaționale, drept să apeleze la PAS dacă pot să se implice procesul de transformare a țării. Dacă vor să ajute, însă nu pot, îi îndemnăm să se implice de la distanță, cu expertiză, experiență în proiecte și lucrurile valoroase pe care le vom demara. Vă puteți înregistra pe platforma diaspora.conect.md, dacă sunteți în diaspora, pentru ca noi să vă găsim mai ușor în funcție de profesia dumneavoastră și să vă putem implica în procesele de guvernare”, a declarat președintele PAS, Igor Grosu.

Președintele PAS a mai subliniat că principalele priorități ale formațiunii politice vor fi curățarea justiției și lupta cu corupția, atragerea investițiilor și fondurilor europene și „schimbarea drastică a modului în care funcționează instituțiile statului”.

Potrivit lui Igor Grosu, PAS va prezenta viitoarea garnitură guvernamentală imediat după validarea alegerilor din 11 iulie. Totodată, acesta a mai spus șefii instituțiilor responsabile de lupta cu corupția vor fi supuși unor evaluări.

În urma scrutinului de duminică, 11 iulie, PAS a acumulat 53 % din voturile alegătorilor și se va alege respectiv cu 63 de mandate de deputat. BECS va avea 32 de deputați, iar Partidul Politic „Șor” – 6 mandate de deputat.

Citește și: Declarația integrală a liderului PSRM despre rezultatele alegerilor de ieri

Total
0
Shares
Total
0
Share