Alte știri

Din nou peste hotare: Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Republica Italiană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Vineri, 18 iunie, șefa statului se va întâlni cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella. Oficialii vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, relațiile comerciale, precum și despre situația diasporei moldovenești din această țară. O atenție deosebită va fi acordată cadrului juridic bilateral, în special Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii și celui în domeniul securității sociale.

Agenda mai include întrevederi cu Președintele Senatului, Maria Casellati; Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico; Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Pierro Fassino; membrii Grupului de prietenie Republica Moldova – Italia din Senat; Primarul orașului Roma, Virginia Raggi.

De asemenea, Maia Sandu planifică să se întâlnească cu reprezentanții diasporei, Italia fiind țara cu cea mai mare comunitate de moldoveni din Europa.

Citește și: VIDEO // SCANDALOS! Un deputat PAS susține că el vorbește în ”limba moldovenească”

loading...

Comments are closed.