Alte știri

Din nou SCANDAL în lista electorală: Un candidat PAS este acuzat că a cerut mită de la profesori

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un candidat PAS la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este implicat într-un mare scandal de corupție. Este vorba despre Victoria Cazacu, numărul 59 de pe lista electorală a PAS, informează NTV

În 2009, pe când a deținut o funcție de răspundere în Direcția raională de Învățământ Ocniţa, Cazacu a fost acuzată că cere mită pentru a facilita oferirea gradelor didactice. În presa de la Chișinău sunt publicate mai multe articole despre acest caz. Incidentul a fost discutat atunci și în biroul ministrului Educației.

Cazacu i-a cerut unui pedagog de la Liceul „Ştefan cel Mare” din Ocniţa o mită în valoare de 100 de dolari pentru a-i oferi un grad didactic. Presa scrie că Angela Chistruga, profesoara de la care candidatul PAS a cerut șpagă, a mers în audienţă la ministrul de atunci pe care l-a anunțat că i-a plătit directorului de la Centrul Metodic din cadrul Direcţiei Generale de Învăţământ Ocniţa, Victoria Cazacu, 100 de dolari.

Chistruga a povestit și jurnaliștilor cu lux de amănunte despre modul în care i s-au solicitat cei 100 de dolari, cităm: ”Victoria Cazacu, responsabilă de aplicarea lucrărilor din cadrul Direcției de Învățământ Ocniţa, mi-a spus să-i dau 100 de dolari, pentru recenzie. Am mers noaptea, împreună cu soţul, să schimbăm 100 dolari”. Potrivit învățătoarei, sunt și martori care au văzut momentul în care candidatul PAS la funcția de deputat a luat banii.

După ce a intervenit ministrul în acest caz, profesoara și-a primit cei 100 de dolari înapoi.

Citește și: Igor Dodon s-a întâlnit cu locuitorii satelor Costuleni, Măcărești și Valea Mare, din raionul Ungheni

loading...

Comments are closed.