Alte știri

Directorul școlii de judo din subordinea Guvernului a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de implicare în trafic internațional de droguri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dorin Gîncu, directorul Școlii Sportive Specializată de Judo „Oleg Cretul”, de la Manej Sport Arena, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării este suspectat că ar fi unul dintre liderii unui grup criminal specializat în trafic internațional de droguri și a fost plasat în Penitenciarul-13, informează Deschide.md

Asta după ce magistratul Constantin Damaschin, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, l-a trimis pe Gîncu, dar și pe un alt lider al grupării, Dumitru Țarălungă, în arest la domiciliu, iar pe alți trei membri în arest la penitenciar.

Solicitat telefonic, Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, a declarat pentru Deschide.md că magistrații de la Curtea de Apel au examinat joi, 18 februarie, demersul procurorilor PCCOCS în privința unuia din cei doi organizatori de trafic internațional de droguri, care anterior au fost plasați în arest la domiciliu, deși procurorii PCCOCS solicitaseră arest preventiv pentru toți cei 5 membri ai grupului criminal organizat.

Ulterior ședinței Curții de Apel, demersul procurorilor a fost satisfăcut în privința unuia din cei 2 organizatori, astfel încât i-a fost aplicat arestul preventiv, în scopul asigurării desfășurării obiective și eficiente a investigațiilor. În ceea ce privește cel de-al doilea organizator al grupului criminal plasat în arest la domiciliu, Ședința Curții urmează să se desfășoare marți, ora 13.00-14.00. În această ședință, procurorii PCCOCS vor reitera solicitarea de plasare a învinuitului în arest preventiv. Anterior, această solicitare a fost respinsă de Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana în cazul organizatorilor și admisă în cazul altor 3 membri ai grupului criminal organizat”, a precizat Gaitur.

Amintim că ofițerii de investigați ai INI, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, au documentat mai bine de cinci luni o schemă de trafic de droguri din Spania, prin tranzitarea României și Republicii Moldova și care ulterior erau transmise spre comercializare în Federația Rusă.

Citește și: Un bărbat de 52 de ani, prins cu droguri la Bălți

loading...

Comments are closed.