Social

Directorul SIS Vitalie Pârlog a demisionat! Care este motivul deciziei sale?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Printr-un comunicat de presă emis de Parlamentului Republicii Moldova, a fost dezvăluit motivul oficial care l-a făcut pe Vitalie Pârlog să plece de la SIS.

„Directorul SIS a depus cererea de demisie

Vitalie Pîrlog solicită Parlamentului iniţierea procedurilor privind demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate. Cererea de demisie a fost depusă ieri, la Parlament. 

”Opţiunea de a mă retrage din funcţia de director al SIS şi de a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL are la bază dorinţa de a continua acele reforme importante la iniţierea cărora am coparticipat în Comisia de Control al Fişierelor INTERPOL”, se menţionează în cerere.

Cererea de demisie este în proces de examinare la Comisia juridică, numiri şi imunităţi.

Vitalie Pîrlog a fost numit de Parlament în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, pentru o perioadă de cinci ani, în decembrie 2017.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului Republicii Moldova.”

Menționăm că deputații au aprobat în cadrul ședinței plenare din 21 ianuarie candidatura lui Vitalie Pârlog la funcția de director general al SIS, după ce la 25 octombrie curent a expirat mandatul actualului director, Mihai Balan.

Vitalie Pârlog s-a născut la 28 iulie 1974, în orașul Nisporeni. Are studii în drept internațional, iar activitatea profesională și-a început-o în anul 1993 în calitate de consultant juridic în cadrul unei companii private internaționale.

În perioada anilor 1997-2001 a activat în funcția de consultant principal în cadrul Aparatului președintelui Republicii Moldova, Serviciul acte ale Președintelui. În perioada anilor 2006-2009 a fost ministru al Justiției, iar până a veni la SIS, a exercitat funcția de președinte al Comisiei pentru Controlul Fișierelor Interpol.

loading...

Comments are closed.