Social

Directorul unui gimnaziu și un afacerist din capitală, arestați! Indivizii au supus exploatării sexuale un băiat de 15 ani, pe care l-au „selectat” special în acest scop

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul gimnaziului-internat nr.3 din capitală, un bărbat de 46 ani, și un om de afaceri de 40 ani, au fost reținuți, fiind suspectați că ar fi exploatat sexual un copil de 15 ani.

Oamenii legii au documentat cazul timp de cinci luni, stabilind că la finele lunii mai 2016, afaceristul, prin înțelegere cu directorul gimnaziului, au selectat un băiat cu vârsta de 15 ani, dintr-o familie social-vulnerabilă, tutela asupra căruia era instituită după instituţia de învăţământ. Minorul a fost ales cu scopul exploatării sexuale.

Ulterior, bărbatul a început să-i ofere copilului diferite cadouri: bani, haine, jocuri electronice, distracţie în localuri de agrement, iar la începutul verii a anului curent, copilul a trecut să locuiască împreună cu suspectul, într-un apartament închiriat, unde acesta ar fi fost supus exploatării sexuale.

Ca urmare a investigațiilor, s-a constatat că directorul instituţiei de învăţământ, fiind reprezentantul organului de tutelă, a permis ca minorul să locuiască cu abuzatorul, deşi copilul trebuia permanent să se afle în instituţia de învăţământ.

La fel, în acţiunile directorului, au fost constatate şi acţiuni de tortură comise în privinţa mai multor copii pentru nereuşitele şcolare ori pentru abateri disciplinare.

Suspecții au fost reţinuţi, iar în prezent în privinţa acestora este aplicat arestul preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă închisoare de la 15 la 20 de ani. Totodată, se întreprind măsuri în vederea stabilirii rolului şi altor angajaţi din cadrul instituţiei de învăţământ şi organelor cu atribuţii de control.

loading...

Write A Comment