(doc) Blocul ACUM s-a destrămat: PPDA trădat de PAS la Durlești. Au votat împreună cu PD și PSRM

Destrămare, Blocul ACUM, Durlești, iurie tesa

Blocul ACUM s-a destrămat în consiliul orășenesc Durlești. Se întâmplă după ce membrii PAS au votat împreună cu cei de la PSRM și PD crearea comisiilor de specialitate a consiliului. Despre aceasta scrie pe pagina sa de Facebook membrul Platformei DA Iurie Tesa, anunță Deschide.md

„Despre trădare! Consilierii locali din or. Durlești ai Blocului ACUM, Platforma DA și PAS au semnat declarația de formare a unei singure fracțiuni în cadrul consiliului orășănesc, pentru a munci mai productiv în interesul comunității. Dar în ultima clipă colegii noștri PAS, ne-au trădat, au decis să meargă ca și fracțiune separată, nu înainte de a avea un târg ascuns cu cei de la PSRM și PD. Rezultatul târgului PAS-PSRM-PD a fost reflectat prin vot comun, în Decizia consiliului din 28.11.2019 privind crearea comisiilor de specialitate, aprobată cu încălcarea articolului 16 din Legea nr. 457/2003 și articolul 20 (1) din Legea nr. 436/2006, ulterior, contestată de către fracțiunea Platforma DA la Cancelaria de Stat”, susține Tesa.

Totodată, acesta susține că scopul PAS a fost să ia una din comisii fără membrii Platformei DA.

„Miza cea mai mare pentru acești ”bravi consilieri” a fost Comisia arhitectură, urbanism și relații funciare, chiar dacă habar nu au care este adevăratul rol al acestei comisii, fără studii în acest domeniu, ei, s-au ticsit în această comisie, fără a include un membru al Platformei DA, conform cerințelor regulamentului”, adaugă Iurie Tesa.

Pentru transparență, membrul Plaformei DA a anexat componența tuturor comisiilor.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share