Alte știri

DOC // Candidata cu nr.18 de pe lista PAS ar fi fost acuzată de fals în acte publice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bloggerul Eugeniu Luchianiuc acuză candidata PAS, Valentina Manic, nr.18 pe lista partidului, de falsificarea actelor publice, transmite Telegraph.md

Luchianiuc spune că în anul 2015, Manic deținea funcția de șef al Direcției Finanțe a Consiliului raional Hâncești. Ea este acuzată că ar fi încercat să modifice ilegal informațiile din proiectul bugetului raionului Hâncești. Cel puțin asta demonstrează actele oficiale din arhiva Consiliului raional.

Potrivit unui denunț al secretarului-interimar al Consiliului raional, Igor Botnaru, Manic ar fi insistat să modifice în mod fraudulos datele din anexa nr.2 a proiectului bugetului, în condițiile în care documentul fusese deja aprobat de consilieri. Tentativa de a falsifica actele publice ar fi avut loc pe data de 26 martie 2015.

Luchianiuc amintește că presa a scris anterior și despre alte persoane de pe lista PAS care au avut probleme cu legea. Unul dintre cele mai recente cazuri mediatizate este cel al primarului satului Țiganca, Petru Ion Gandrabur, numărul 55 de pe lista PAS. El este acuzat penal pentru escrocherie. Dosarul lui se află acum pe masa judecătorilor.

Un alt caz este cel al lui Ion Babici, președintele Organizației Teritoriale PAS Soroca, care are dosar penal pentru fals și riscă până la doi ani de închisoare. Babici este numărul 49 pe lista PAS.

„Acum ar putea toți da vina pe Plahotniuc, pentru că se poate și Plahotniuc e plecat din țară și așa este cel mai ușor dar… revenim mâine la alt subiect.

E dimineață, din nou, în Moldova!” încheie Luchianiuc.

Valentina Manic by euscatel

 

Citește și: FOTO // Un tânăr de 19 ani a pierdut controlul volanului și s-a tamponat de o cisternă a unei stații PECO din capitală

loading...

Comments are closed.