DOC: Ce avere are fostul lider PDM Vlad Plahotniuc, după ce și-a depus mandatul de deputat

Vlad Plahotniuc a petrecut momente frumoase alături de cei 100 de tineri bursieri ai Fundației Edelweiss, pdm, lidia cucos, educatie moldova 

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a depus la Autoritatea Națională de integritate declarația de venit, acțiune obligatorie la demisia dintr-o funcție publică. Plahotniuc a trecut la capitolul venituri peste patru milioane de lei obținute din returul capitalului social la „Prime Management”. Acesta a mai ridicat în anul curent dividente de la „Vanguard International LTD” în sumă de 2,8 milioane de euro și 347 500 dolari.

Totodată, el a vândut în 2019 două mașini, cu câte 300 de mii de lei fiecare. Cumpărător a fost Sergiu Vișan, proprietarul uneia dintre cele mai mari reţele de comercializare a automobilelor şi pieselor auto din republică. Plahotniuc nu a trecut în declarația de avere banii obținuți de la vânzarea apartamentului, pe care i l-a cedat lui Andrian Candu la începutul lunii iulie. Însă acesta a indicat altă avere imobiliară de un milion de lei și două garaje, dar și un spațiu comercial pe care l-a luat în locațiune anul trecut.
 
Fostul lider al PDM mai are în proprietate patru mașini de marca „Mercedes”, două dintre care le-a cumpărat anul trecut. Pentru fiecare dintre ele a plătit peste un milion de lei. La capitolul bunuri valoroase,Plahotniuc a indicat echipament sportiv, tehnică video, seturi de mobilă și un pian, toate împreună valorând peste jumătate de milion de euro.
 
În momentul în care a părăsit R. Moldova, Vlad Plahotniuc avea și economii. Într-un cont curent păstra peste 121 mii de euro, în altul 157 mii lei, iar în alte conturi peste 212 mii de dolari.
Total
0
Shares
Total
0
Share