DOC // Decizia privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice din capitală a fost atacată în instanță

Decizia privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice din capitală este atacată în instanță. Cererea a fost depusă de un birou de avocați din municipiul Chișinău, transmite Telegraph.md, cu referire la Zugo.md

Conform juriștilor, măsura ar încălca grav drepturile constituționale la libera circulație și la viața privată. Totodată, potrivit lor, prin această Hotărâre nu s-ar urmări lupta cu răspândirea virusului COVID-19, deoarece oamenii pot purta orice fel de măști, important fiind să fie acoperită gura, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

„Asemenea norme sfidează orice principiu de ierarhie legislativă și vădesc tendințele autoritare ale membrilor Comisiei, tendințe care trebuie oprite prin revocarea hotărârii de către instanța de judecată. Vom reveni cu detalii privitoare la punerea pe rol a cauzei și data ședinței. Îndemnăm toată lumea sa își apere drepturile constituționale și să conteste orice măsura abuzivă, impusă în numele unei cauze aparent nobile: lupta cu un virus ce nu poate fi oprit prin purtarea măștilor pe străzi”, scriu juriștii.

În același timp, autorităților publice locale li se sugerează că ar fi cazul să întreprindă alte măsuri pentru a preveni maladia, de exemplu să compenseze anumite preparate. La fel, ei fac referire la faptul că în alte state, unde măștile nu sunt obligatorii nici în spații închise, „rata îmbolnăvirilor este net inferioară față de Republica Moldova.

Amintim că, vineri, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din mun. Chișinău a decis că purtarea măștilor în Capitală devine obligatorie în toate spațiile deschise. Autoritățile locale au impus măsura în contextul unui număr mare de infectări cu virusul COVID-19, orașul fiind cel mai afectat de pandemie în Republica Moldova.

Un ex-deputat socialist a murit din cauza COVID-19

Total
0
Shares
Total
0
Share