Politic

DOC // Deputatul Denis Ulanov, ex-avocatul lui Șor, va ancheta unele atacurile raider din țara noastră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Denis Ulanov, care anterior a fost și avocatul lui Ilan Șor, va face parte din Comisia de parlamentară privind anchetarea unor atacuri raider din țara noastră, informează Telegraph.md

Potrivit unui proces-verbal al Fracțiunii Partidului Șor, deputatul Ulanov a fost propus în calitate de membru cu drepturi depline în cadrul Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate (atac de tip raider) a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2012.

”Eu, Denis Ulanov, deputat în Parlament, membru al Fracțiunii Parlamentare ”Partidul ȘOR” în conformitate cu art.35 din Regulamentul Parlamentului, declar pe propria răspundere că la moment nu am conflictul dintre exercitarea atribuțiilor în cadrul Comisiei și interesele mele personale”, a indicat deputatul pe declarația oficială care a fost anexată la procesul-verbal.

Decizia privind delegarea lui Ulanov în această comisiei, creată în iulie 2020 la propunerea deputaților PSRM, a fost semnată de Petru Jardan și Marina Tauber.

Amintim că în luna iulie curent, la inițiativa deputaților PSRM, a fost creată Comisia de anchetă a atacurilor de tip raider în perioada anilor 2010-2012, aceasta fiind constituită din nouă membri. Din componența acesteia fac parte reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare:

  • Adrian Lebedinschi (președinte al Comisiei), Bogdan Țîrdea și Nicolae Pascaru – din partea fracțiunii PSRM;
  • deputatul independent Alexandru Oleinic (vicepreședinte al Comisiei);
  • Ludmila Guzun (secretar al Comisiei) – din partea fracțiunii PDM;
  • Dumitru Alaiba – din partea fracțiunii PAS;
  • Vasile-Andrei Nastase – din partea fracțiunii PPDA.

La propunerea PSRM, atacurile raider asupra sistemului bancar vor fi anchetate de o Comisie parlamentară specială

loading...

Comments are closed.