Alte știri

DOC // Efrosinia Grețu, deputat PRO Moldova, s-ar fi îmbogățit ilicit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Achiziții de sute de mii de lei și mărirea sumei depozitului cu peste 121 de mii de lei într-un singur an, când era funcționar public. E vorba de “isprava” deputatului de la PRO Moldova, Efrosinia Grețu, asupra căreia planează bănuiala rezonabilă de îmbogățire ilicită. La această concluzie poate ajunge oricine studiază declarațiile de avere și interese ale Efrosiniei Grețu pentru ultimii ani, scrie deputatul socialist Nichita Țurcan.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Din declarația de avere pentru 2016, sare în ochi faptul că, în lipsa unor surse de venituri plauzibile, Efrosinia Gretu a efectuat depuneri de mijloace financiare în instituțiile financiare, a declarat numerar disponibil și a efectuat achiziții de bunuri de valoare în sumă de peste 553130 MDL. Din care, majorarea mărimii depozitului la instituțiile financiare de la 177632 MDL în 2015 la 298930 MDL în 2016 sau cu 121198 MDL, ceea ce constituie o creștere de 68 la sută.

Concomitent, în același an a efectuat achiziții de bunuri sub formă de metale prețioase, obiecte de artă și de cult – o unitate în sumă ce depășește 76260 MDL, apoi bunuri sub formă de colecții de artă, de numismatică, filatelie sau alte bunuri – la fel o unitate în suma de 101680 MDL. Ea a mai declarat numerar în monedă națională și/sau valută străină – 1 unitate sau suma ce depășește 76260 MDL. Toate aceste însumănd achiziții de bunuri și disponibil de mijloace financiare în instituții financiare și numerar de 553130 lei.

Din declarațiile de avere mai aflăm că Efrosinia Grețu a avut venituri, în perioada 2017-2018, de la o asociație obștească. În calitate de deputat, ea nu a mai declarat această sursă de venit, astfel există suspiciunea că Efrosinia Grețu ascunde venitul de la acest ONG. Toate neconcordanețele din declarațiile de venit și interese ale deputatei PRO Moldova, Efrosinia Grețu urmează să fie examinate de către Agenția Națională de Integritate, ca urmare a solicitării pe care am adresat-o astăzi.

loading...

Comments are closed.