DOC: Guvernul Maia Sandu trimite 300 de moldoveni să îngrijească bătrânii din Israel

Maia Sandu, PAS, ACUM, blocul ACUM, ACUM PSRM, moldoveni care muncesc in Israel, acord intre Moldova si Israel, batrini, pensionari, salariu mediu in Moldova, promisiuni electorale

În timp ce bătrânii din Republica Moldova supraviețuiesc cu pensii mizere, Guvernul condus de Maia Sandu intenționează să trimită 300 de moldoveni ca să îngrijească bătrânii Statului Israel.

Cel puțin asta reiese dintr-un document plasat pe site-ul guvernului ce va fi pus la vot în cadrul ședinței din 25 septembrie curent.

Conform documentului, se intenționează negocierea unui Program-pilot comun între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la recrutarea și angajarea moldovenilor în calitate de îngrijitori ai persoanelor vârstnice cu dezabilități din Israel.

Hotărârea care urmează să fie votată de Guvernul Maiei Sandu mai prevede că în prima etapă se vor recruta 300 de moldoveni care vor urma să ajungă îngrijitorii bătrânilor din Israel. În document nu este scris nimic despre ce salarii ar urma să primească cei 300 de moldoveni.

Amintim că una din promisiunile Maiei Sandu a fost crearea locurilor de muncă în Republica Moldova și salarii medii de 11 000 de lei. La fel, actualul Prim-ministru a promis în timpul campaniilor electorale că scopul ei este să readucă acasă moldovenii care în prezent muncesc peste hotare.

Guvernul Maia Sandu trimite 300 de moldoveni să îngrijească bătrânii din Israel by Telegraph Moldova on Scribd

Total
0
Shares
Total
0
Share