Social

(doc) Medicul ginecolog din spitalul raional Hâncești acuzat că a hărțuit sexual mai multe asistente medicale și paciente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Medicul ginecolog de la spitatul raional Hâncești, Ion Secher, este acuzat de personalul medical de la spital că hărțuiește sexual alți angajați ai spitalului, doctorițe, asistente medicale. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui profil pe Facebook.

Colectivul spitalului raional Hâncești s-a adresat cu o plângere în adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu privire la faptul că acest „doctor” hărțuiește sexual asistentele medicale și alți doctori de sex feminin.

Femeile care au semnat plângerea afirmă că medicul își permite un comportament neadecvat în raport cu ele și pentru orice serviciu cere satisfacție sexuală. Acestea spun că sunt nedumerite și își exprimă regretul pentru ceea ce se întâmplă în cadrul spitalului. „Toți care au mame, fiice, surori ar trebui să-și pună întrebarea „Dar dacă una din aceste persoane apropiate o să nimerească la consultație la acest medic și am afla ulterior că au fost hărțuite?”” se spune în document.

Victimele spun că deși acest lucru e greu de crezut, de fapt este o realitate. În plângerea colectivă se cere demisia publică a medicului afirmând că o altă alternativă nu există. „Nu trebuie să tolerăm acest gen de violență cu tentă sexuală sau am ajuns la un așa nivel de degradare socială?” se mai spune în document.

În adresare se spune că ginecologul acuzat de hărțuire sexuală este cumătrul șefului spitalului, Petru Ciubotaru, acesta este rugat să nu protejeze oamenii bolnavi care hărțuiesc sexual personalul din spital. Șeful spitalului este un factor de decizie care poate să îl demită pe Secher.

În scrisoarea către minister se mai scrie că „Ion Secher nu o duce rău nici la capitolul financiar. Acesta deține trei automobile scumpe, sperăm cu toată inima ca acestea să nu fie obținuți din proxenetism.” Autorii plângerii spun că nu trebuie nimeni să rămână indiferent, iar fenomenul violenței sexuale în spitale și alte locuri publice trebuie oprit.

loading...

Comments are closed.