Alte știri

DOC // Ministerul Educației din regiunea Murmansk, după atacul din Kazan, a solicitat colectarea unei baze de date cu adolescenți „predispuși la încălcarea disciplinei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației din regiunea Murmansk a cerut organizațiilor subordonate să întocmească o listă a școlarilor și studenților „predispuși la încălcarea disciplinei”. Asta după ce la o școală din Kazan, Federația Rusă, marți, 11 mai, a avut loc un atac cu împușcături, soldat cu 11 decese și 20 de persoane rănite, informează ZdG.md cu referire la Novayagazeta.ru

Documentul, semnat de șeful departamentului, Olga Dziuba, conține un link către un tabel în care conducerea instituțiilor de învățământ trebuie să introducă datele personale ale elevilor și studenților „predispuși la încălcarea disciplinei”. Tabelul completat cu date personale și caracteristicile minorilor a rămas în domeniul public timp de câteva ore, ulterior, cei care au creat tabelul au închis accesul acestuia, notează sursa citată.

Referindu-se la evenimentele din Kazan, Dziuba raportează că ministerul „colectează informații” despre adolescenți, care „manifestă o agresivitate nemotivată” și care sunt în conflict cu profesorii și colegii.

Ministrul cere, de asemenea, să preia controlul asupra tinerilor care „și-au exprimat gânduri suicidare” și pe cei „în legătură cu care există suspiciuni cu privire la posibila pregătire a infracțiunilor violente”.

Link-ul din document a oferit acces la datele personale ale aproximativ 300 de minori, părinții și tutorii acestora, inclusiv adresele de domiciliu. Printre alarmantele „încălcări ale disciplinei” au fost incluse faptele aducerii armelor la școală, fumatul, abuzul și participarea la acțiuni publice.

Pe 11 mai, un tânăr de 19 ani, rezident în Kazan, Ilnaz Galyaviev, a venit la o școală din Kazan și a împușcat dintr-un pistol Hatsan ESCORT cu calibru 12, dobândit și emis legal de Garda Rusă. Cel puțin 20 de persoane, inclusiv personalul școlii și elevii din școlile elementare, au fost rănite, unele dintre ele fiind în stare extrem de gravă, iar 11 de persoane au fost ucise.

Autoritățile din Rusia l-au interogat marți, 11 mai, pe Ilnaz Galyaviev, unul dintre atacatorii care a deschis focul într-o școală din Kazan, Federația Rusă. Presa rusă menționează că Galyaviev a fost reținut de ofițerii serviciilor operaționale. Potrivit presei ruse, anchetatorii vor dispune efectuarea unei expertize psihiatrice și psihologice în privința adolescentului care a deschis focul asupra elevilor de la școala din Kazan.

Familiile elevilor uciși în timpul împușcăturilor de la Kazan vor primi despăgubiri de un milion de ruble, iar familiile elevilor răniți – de la 200 la 400 de mii de ruble, mai scrie presa rusă.

Între timp, fiind audiat de autoritățile ruse, atacatorul a declarat că „s-a născut Dumnezeu” și că „a început să urască în mod special pe toată lumea”.

Citește și: VIDEO // Atac armat la o școală din Rusia: Un atacator a fost arestat şi al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie

loading...

Comments are closed.