Alte știri

DOC // PA a refuzat intentarea unui dosar penal despre semnătura lui Ilan Şor, pusă pe un proiect de lege

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a anunțat că procurorul Anticorupţie Serghei Bodiu a refuzat să pornească dosar penal pe semnătura lui Ilan Şor, pusă pe un proiect de lege înaintat de fracțiunea Șor la 20 noiembrie 2020, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al PAS.

VIDEO // Cortegiul Maiei Sandu, filmat în vama Palanca: Poliție, SPPS, o ambulanță și mai multe microbuze luxoase

„Despre semnătura probabil falsă a lui Ilan Șor, pe scurt:
– Procurorul Anticorupţie Serghei Bodiu a refuzat să pornească dosar penal pe semnătura lui Şor.
– Procurorul ierarhic superior Vasili Leviţki i-a anulat refuzul ca fiind prematur şi l-a obligat să investigheze suplimentar.
– A fost comparată pretinsa semnătură a lui Șor cu alte acte semnate de el în calitate de primar al Orheiului și au fost constatate semne vizibile de neconcordanță.
– A fost audiată Marina Tauber, dar așa și nu a fost identificată persoana care a pregătit proiectul și nu s-a elucidat cum acesta a fost transmis (dacă a fost transmis) spre semnare lui Șor (care din iunie 2019 nu este în țară.
– Nu au fost audiate alte persoane din fracțiunea Șor care și-au pus semnăturile. Nici măcar Sergiu Sirbu, care a prezentat de la tribuna parlamentului acest proiect.
– Nu a fost efectuată expertiza în vederea stabilirii faptului dacă semnătura îi aparține sau nu lui Șor.
– Dar s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
Falsul în acte publice este pasibil pedepsei penale conform Art 332 alin (2) lit b) a Codului Penal – falsul în acte publice săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică”, scrie deputatul PAS.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
loading...

Comments are closed.