Alte știri

DOC // PPDA solicită ședință extraordinară a Parlamentului pentru a dezbate situația de pe piața petrolieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA cere convocarea urgentă a ședinței plenare a Parlamentului pentru examinarea situației pe piața produselor petroliere, anunță vicepreședintele partidului Alexandru Slusari, informează Cotidianul.md

Într-un demers către președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, Slusari face referire la cifrele pe care Cotidianul.md le prezenta ieri și în care se demonstra că, deși Republica Moldova importă peste 90% din carburanți din România, evoluția prețurilor a fost total diferită în cele două țări, în ultimele luni.

Astfel, ieri un litru de benzină peste Prut costa, în medie, 5,5 lei pentru un litru, înregistrând o ieftinire de 10 bani în ultimele 2 săptămâni (40 de bani moldovenești).

În același interval, petroliștii moldoveni au efectuat majorări de preț, cu exact 40 de bani, adică echivalentul ieftinirii din România.

Mai mult decât atât, astăzi un litru de benzină a ajuns să coste peste Prut exact la fel de mult ca la mijlocul lunii martie, când în Moldova acest tip de carburant se comercializa cu 19,2 lei, adică cu exact 1,2 lei mai puțin.

În ultimele 6 luni, în Republica Moldova prețul benzinei s-a majorat cu aproximativ 5,05 lei. În același interval, în România prețul aceluaiși tip ce carburant s-a majorat cu echivalentul a 3,75 lei moldovenești.

Citește și: Pavel Filip a efectuat o vizită fulger la Strășeni, după ce mai mulți democrați au anunțat că părăsesc PDM

loading...

Comments are closed.