DOC // PSRM condamnă intenția regimului PAS de a anula Ziua Victoriei și îndeamnă la apărarea sărbătorii

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a exprimat indignarea față de intenția regimului de guvernământ de a anula sărbătoarea Zilei Victoriei și a îndemnat cetățenii să se unească și să apere acest eveniment de importanță istorică.

Într-un comunicat emis astăzi, Partidul Socialiștilor a afirmat că 9 Mai – Ziua Victoriei împotriva fascismului – rămâne o dată sacră și inalienabilă pentru toți moldovenii. Această zi comemorează curajul și sacrificiul eroilor care s-au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, aducând victoria asupra forțelor naziste.

Potrivit declarațiilor partidului, în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale și parlamentare, Partidul Socialiștilor a avertizat că candidata Maia Sandu și partidul PAS vor încerca să desființeze sărbătoarea Zilei Victoriei de pe 9 Mai. Tristă realitatea a confirmat avertismentele, deoarece partidul PAS a înregistrat un proiect de lege în parlament care propune înlocuirea Zilei Victoriei cu o altă zi de comemorare.

Potrivit proiectului de lege al partidului PAS, ziua de 8 Mai ar urma să fie declarată ”Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial”, iar Ziua Victoriei de pe 9 Mai ar urma să fie anulată. Această inițiativă a stârnit nemulțumirea profundă a Partidului Socialiștilor, care consideră că este o încercare de a șterge din memoria colectivă evenimentele și eroii care au contribuit la victoria în război.

Partidul Socialiștilor reamintește promisiunea făcută de Maia Sandu înainte de alegerile prezidențiale, în care aceasta afirmase că nu va permite restrângerea drepturilor cetățenilor și că oamenii au dreptul de a sărbători Zilei Victoriei. Cu toate acestea, acțiunile ulterioare ale Sandu au demonstrat contrariul, susține partidul, subliniind că promisiunile ei nu au fost respectate.

Proiectul de lege a fost semnat de către un grup de deputați PAS, inițiatorii principali fiind Igor Grosu, Veronica Roșca și Eugen Sinchevici.

Total
0
Shares

Comments are closed.

Total
0
Share