Politic

DOC // Rizea publică documentul primit de la Protecția Martorilor și acuză o campanie de fake-news prin presa loială actualei puteri

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Cu privire la informațiile apărute în unele surse mass media și rețele de socializare, precum că un cetățean român, aflat pe teritoriul Republicii Moldova, ar fi primit protecție din partea Inspectoratului General al Poliției, prin prisma Legii nr. 105 cu privire la protecția martorilor și altor participanți la procesul penal, IGP precizează că persoanei vizate i-a fost respinsă solicitarea, pe motiv de neîntrunire a condițiilor specificate în art. 23 a legii menționate, iar despre decizia adoptată, persoana a fost înștiințată în scris”, a comunicat în această dimineață conducerea IGP, încercând să dezmintă declarația lui Cristian Rizea despre paza pe care urmează să o primească de la MAI.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

După acest ping-pong prin intermediul presei și rețelelor de socializare, politicianul român a publicat pe canalul lui de Telegram copia documentului primit de la Direcția Protecția a Martorilor din cadrul IGP, prin care este informat că solicitarea privind acordarea pazei de stat a fost înregistrată și este inițiat procesul de examinare și de adoptare a deciziei finale.

Prin documentul primit de Rizea, Direcția Protecția Martorilor nu-l informează pe politician despre refuzul privind acordarea pazei de stat, așa cum a declarat IGP.

”Dragi prieteni, presa coruptă din R.M. încearcă să vă manipuleze iar cu un fake-news pentru că Rizea deranjează! Așa cum am și precizat aseară în emisiunea mea ,,Spovedania lui Rizea“, conform Legii 105/2008 art.23 urmează să primesc pază de stat după ce și procurorul de caz (atacul cu cocktailuri Molotov) va emite o ordonanță de recunoaștere a mea ca parte vătămată! Acesta este singurul act care mai este necesar conform oficialilor MAI care s-au prezentat ieri 18 aprilie la domiciliul meu! ALĂTURAT AVEȚI DOCUMENTUL CARE CONFIRMĂ DECLARAȚIA MEA! Rizea spune mereu ADEVĂRUL!”, a declarat Cristin Rizea.

„Au venit la mine acasă doi ofițeri de la Ministerul de Interne. Mi-au comunicat că întrunesc condițiile pentru a obține pază de stat. Mi-au arătat Legea 105, articolul 23. Doamna Revenco, vă mulțumesc pentru faptul că respectați legea. Aviz mafioților și celor care îmi vor capul! Așadar, cei care nu credeau că Rizea va avea pază de stat – surpriză! Deci contează ce vorbim aici, prieteni. Lumea care se gândește la viitorul acestei țări îl ascultă pe Rizea”, a relatat Cristian Rizea, declarația lui fiind preluată de către presa afiliată PAS și Maiei Sandu, însă trunchiată și transformată în fake-news.

Cristian Rizea a solicitat pază de stat pe 11 aprilie, la câteva zile după ce a fost ținta unui atac terorist. Solicitarea a fost depusă pe numele ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, consilierului președintei pe probleme de securitate națională, Dorin Recean, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și prim-ministrei, Natalia Gavrilița.

Amintim că politicianul român, dar și cetățean al Republicii Moldova, a anunțat că lansează un nou proiect politic, iar o parte din documentele de înregistrare a acestei formațiuni vor fi depuse chiar astăzi.

loading...

Comments are closed.