Politic

DOC // Sute de petiții au fost depuse în adresa consilierilor municipali ai Partidului „ȘOR”, de către locuitorii Chișinăului, pentru a le acorda ajutoare materiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Criza din țară se adâncește. Tot mai mulți locuitori ai Chișinăului apelează la consilierii Consiliului municipal Chișinău din partea Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, și Valerii Klimenko, pentru a primi ajutoare materiale. Este vorba despre persoane cu venituri modeste sau care se află într-o situație dificilă, cauzată de diverși factori. Asta în timp ce, la nivel central, guvernarea PAS refuză să examineze proiectul Partidului „ȘOR”, care prevede acordarea unui ajutor unic de 10 mii de lei, din partea statului, pentru un milion de cetățeni vulnerabili din țara noastră.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În ultima perioadă, Serghei Burgudji, a făcut o interpelare în adresa Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău, prin care a solicitat revizuirea mecanismului de acordare a prestațiilor sociale pentru persoanele vulnerabile, în contextul crizei energetice și a facturilor de întreținere din ce în ce mai mari. Astfel, ca urmare a solicitării consilierului municipal, ajutoarele materiale au crescut de la 350 de lei la 500 și 1000 de lei. Prestațiile sociale majorate sunt acordate locuitorilor capitalei începând cu 1 februarie.

„Am argumentat această majorare prin faptul că Primăria, Consiliul municipal Chișinău trebuie să-i ajute pe locuitorii capitalei, în această situație complicată în care se află. Este inadmisibil ca o factură să fie de trei mii de lei, în condițiile în care pensionarul primește 1500 mii de lei. Cum să plătească el această factură? Din ce să trăiască? Numai în ultimele două luni, în adresa mea, au fost depuse peste 60 de petiții în care oamenii scriu că nu mai pot face față cheltuielilor, nu mai au cu ce achita facturile și cer ajutor din partea Primăriei capitalei. Același număr de petiții a fost depus și în adresa colegului meu, Valerii Klimenko”, afirmă consilierul Serghei Burgudji.

În același timp, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, s-a adresat guvernării PAS și a propus acordarea unui ajutor unic de 10 mii de lei pentru un milion de cetățeni moldoveni, ca să facă față mai ușor crizelor. Din această categorie fac parte pensionari, profesori, medici, studenți, familii cu venituri mici și cele cu mulți copii, precum și alți cetățeni. Majoritatea parlamentară a PAS a refuzat însă, de mai multe ori, includerea pe ordinea de zi și examinarea proiectului de lege privind acordarea acestui ajutor, condamnându-i astfel pe oameni la foame.

Prin urmare, toți cetățenii, indiferent de viziunile politice și pe cine au votat la alegerile precedente, sunt invitați sâmbătă, 16 aprilie, ora 11:00, la Chișinău, în suburbiile capitalei, la Bălți, Orhei și în celelalte localități din țară, la un protest organizat de formațiunea lui Ilan Șor, împotriva scumpirilor și a situației dificile din țară. Numai împreună poate fi schimbată situația din Republica Moldova, iar viața cetățenilor să se îmbunătățească.

loading...

Comments are closed.