Politic

DOC // Vlad Filat a depus mai multe plângeri împotriva avocatului Igor Popa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vlad Filat, liderul PLDM, a depus mai multe plângeri împotriva lui Igor Popa, după declarațiile avocatului în timpul unei emisiuni la Jurnal TV. 

Așa cum a declarat în conferința de presă din 25 septembrie 2020, astăzi, Vlad Filat am depus la Procuratura Generală următoarele:

  • plângere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;
  • plângere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului;

Totodată, Filat a depus și o cerere privind eliberarea informației oficiale asupra faptului dacă a depus vreodată denunț împotriva unei persoane.

Totodată, a depus plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care a solicitat examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților.

”Sper foarte mult că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa prompt, pentru a pune capăt unei ilegalități. Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a transmis Vlad Filat.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

loading...

Comments are closed.