Dodon anunță tăierea bugetul său prezidențial, iar banii vor fi folosiți în lupta cu COVID-19

Președintele Igor Dodon a declarat că pentru a depăși efectele provocate de criza COVID-19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încît o cît mai mare parte a resurselor financiare să fie direcționate spre lichidarea consecințelor crizei respective, transmite Telegraph.md

Acest lucru se va întîmpla și la nivelul Președinției, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu peste 4 milioane lei. Este vorba despre sistarea achizițiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri.

Președintele solicită tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor.

Urmează ca, Igor Dodon, împreună cu președintele Parlamentului și Prim-ministrul, să analizeze modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervină acolo unde va fi cazul.

“Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum. Principalele forțe și resurse să le orientăm spre sistemul medical.”, a declarat președintele Igor Dodon.

Citește și: Primăria Chișinău va acorda ajutoare materiale persoanelor vulnerabile, cu ocazia sărbătorilor de Paști

Total
0
Shares
Total
0
Share