Politică

Dodon, despre votarea legii cu privire la ONG-uri: „Această lege nu este în interesul țării. Ne transformăm în așa caz în republică bananieră?”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă partenerii de coaliție (n.r. Partidul Democrat) vor vota legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale (n.r. condiționalitate impusă de Uniunea Europeană pentru oferirea asistenței financiare) vor încalca acordul de alianță.

Asta a declarat astăzi Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, precizând că nu va semna decretul de intrare în vigoare a legii, dacă deputații își vor da votul.

„Această lege nu este în interesul țării. Ne transformăm în așa caz în republică bananieră? Ea a fost votată în prima lectură în perioada în care Pavel Filip era prim-ministru, iar de atunci nimeni nu s-a mai atins de ea”, a declarat președintele.

Igor Dodon a spus că proiectul nu poate fi votat în redacția actuală și deputații socialiști nu-l vor susține.

„Această lege presupune influența externă asupra vieții politice a țării. Nu avem nevoie de finanțare de la Uniunea Europeană cu așa condiții”, a spus președintele.

Anterior democrații, partenerii de coaliție ai socialiștilor, au spus că vor vota acest proiect de lege în redacția actuală. Legea privind ONG-urile reprezintă una din cele opt condiționalități înaintate de Uniunea Europeană pentru acordarea a 30 de milioane de euro.

Menționăm că, președintele are dreptul doar o singură dată să refuze promulgarea unei legi și să o întoarcă în Parlament, iar în cazul în care Legislativul o votează din nou, președintele este obligat să o promulge.

Citește și: Pavel Filip relatează cum au ajuns cu Andrian Candu în SUA, la întâlnirea cu Plahotniuc

loading...

Comments are closed.