Dodon tună și fulgeră de mânie după ce a aflat că noul proprietar al AIC este un miliardar rus: “Vor urma DEMISII”

Igor Dodon, intilnirile lui Dodon, PSRM, presedintele tarii, Dodon la TV8, Dodon la Natalia Morari, agenda presedintelui, agenda zilnica a lui Dodon
 

Președintele Igor Dodon consideră că în spatele noului proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) s-ar afla de fapt aceeași grupare, care împreuna cu Ilan Șor a preluat acest contract de concesiune la etapa inițială. Astfel, șeful statului spune că nu Rusia sau altă țară, transmite ziarulnational.md.

„Concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău reprezintă pentru mine un subiect care ține de securitatea țării și siguranța cetățenilor. De aceea, pe aceasta temă nu voi accepta ca instituțiile statului să facă compromisuri cu cineva, indiferent că „investitorul” vine din Europa, Rusia, America sau din alte părți. AIC a fost dat ilegal în concesiune unei grupări criminale și el trebuie să revină înapoi la stat. Alte variante nu există. În acest sens avem o decizie foarte clară a Consiliului Suprem de Securitate și ea trebuie implementată de către instituțiile responsabile”, afirmă Dodon.

În opinia șefului statului, britanicul Nathaniel Rothschild ar fi înțeles în ce s-a băgat și din acest motiv a decis să se retragă în favoarea lui miliardarul rus Andrei Goncharenko.

„Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile cu noua schimbarea de proprietar al concesiunii nu face decât să arate că acea companie deținuta de domnul Rothschild a înțeles ilegalitățile care s-au făcut la preluarea concesiunii și a decis să nu participe mai departe în această afacere murdară. Din informațiile pe care le am la aceasta etapa, în spatele celor care au preluat acum controlul asupra concesiunii aeroportului se află, în realitate, aceeași grupare care împreună cu Șor a preluat acest contract de concesiune la etapa inițială”, a punctat Igor Dodon.

Sursa citată promite că nu va permite ca unele grupări infracționale să dețină obiective strategice în R. Moldova.

„Și nu voi accepta ca siguranța oamenilor să depindă de niște criminali care se ascund în străinătate, după ce au furat ani de zile țara. Singura soluție legală și corecta rămâne întoarcerea AIC la stat. Iar instituțiile statului trebuie să asigure reintrarea în legalitate și normalitate a singurei porți aeriene a țării. Dacă instituțiile statului nu vor reuși să facă acest lucru într-o perioadă rezonabilă, înseamnă că vor urma demisii până când vom găsi oameni curajoși care să aplice legea așa cum trebuie.

În același timp, vom munci pentru a elimina monopolul din acest domeniu, astfel încât să existe alternative care să aducă mai multă calitate, siguranța și profesionalism în deservirea cetățenilor”, a conchis Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Un nou aeroport la nord și altul la sud. Dodon vrea să spargă monopolul aeroportului internațional Chișinău

Total
0
Shares
Total
0
Share