Doi bărbați reținuți de poliția capitalei: Furau mașini pentru a se plimba

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Botanica a Direcției de Poliție a mun. Chișinău,  au reținut doi bărbați de aceeași vârstă de 32 de ani, originari din raionele Strășeni și Dubăsari, care au răpit 2 automobile.

Primul caz a avut loc la  data de 18 ianurie 2020 , poliția fiind alertată de proprietarul automobilului, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a comunicat  că de pe str. Melistiu din sectorul Botanica, i-a fost răpit automobilul de model ,, Mercedes”. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă pentru a stabili toate circumstanțele. Prejudiciul cauzat a fost estimat de către proprietar la suma de 85 000 lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse suspectul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Automobilul  a fost ridicat și returnat proprietarului.

Cazul mai recent, a avut loc în noaptea de 3 spre 4 februarie 2020, când un automobil de model ,, Wolksvagen” în valoare de 23 000 lei, a fost răpit din preajma unui bloc de locuit de pe bd. Decebal. În urma măsurilor întreprinse, a fost reținutvinovatul,care s-a dovedit a fi în vârstă de 33 de ani, locuitor al raionului Strășeni. Acesta a declarat  că a răpit automobilul cu scopul de a se plimba. Bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similar și furturi.

Actualmente, aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetați penal în pentru  ,, Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației penale se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Citește și: Tragedie pe un traseu din Hâncești. Un motociclist s-a lovit mortal de un pilon electric

Total
0
Shares
Total
0
Share