Alte știri

Doi cardinali de la Vatican, apropiați ai papei Francisc, testați pozitiv cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi cardinali de la Vatican, dintre care unul care își petrece majoritatea timpului ajutându-i pe oamenii fără adăpost din Roma, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, transmite Telegraph.md, cu referire la Agerpres.ro

Cardinalul polonez Konrad Krajewski, în vârstă de 57 de ani, care gestionează acțiunile de caritate ale papei Francisc, a fost internat în spital pentru a primi tratament împotriva pneumoniei.

Cardinalul italian Giuseppe Bertello, în vârstă de 78 de ani, guvernatorul Cetăţii Vaticanului, a fost testat pozitiv cu Covid-19 şi se află în autoizolare la locuinţa sa de la Vatican, a precizat sursa citată.

Până în acest moment nu se știe clar dacă vreunul dintre ei a participat la evenimentul de luni, în cadrul căruia membrii administraţiei centrale a Vaticanului, cunoscută sub numele de Curia, s-au întâlnit cu papa Francisc.

De asemenea, deocamdată nu există o confirmare oficială din parte Vaticanului în legătură cu rezultatele testelor celor doi cardinali.

Cardinalul Krajewski își petrece o mare parte din timp pe străzile din afara Vaticanului pentru a ajuta persoanele fără adăpost din Roma. La cererea papei, acesta a înființat o clinică, baie publică și alte servicii pentru oamenii fără adăpost în apropierea Pieței Sfântul Petru. Krajewski este, de asemenea, foarte activ în interacţiunea cu organizaţii de caritate italiene care ajută persoane nevoiaşe şi fără adăpost în toată Italia.

Italia, prima ţară occidentală afectată de coronavirus, a raportat 69.214 de decese provocate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei în februarie, cel mai mare număr de decese din Europa. De asemenea, în Italia au fost înregistrate circa 1,96 milioane de cazuri de COVID-19 până în prezent.

Citește și: Încă o veste proastă adusă de noua tulpină a coronavirusului: Copiii sunt acum la fel de predispuși la infectare ca adulții

loading...

Comments are closed.