Alte știri

Doi cetățeni ucraineni, care au încercat să treacă ilegal frontiera, agresivi cu polițiștii de frontieră moldoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi cetățeni ucraineni au prezentat un comportament agresiv în raport cu angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1, după ce li s-a constatat că au traversat ilegal frontiera de stat. Incidentul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, 17 august, pe numele bărbaților fiind inițiate cercetări penale, conform art. 362 alin. (1) CP al RM.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Către ora 15:20, în timpul verificărilor de rutină a persoanelor aflate în zona de frontieră, mai exact pe direcția localităților Palanca – Beliaevca, au fost identificați doi cetățeni ai Ucrainei cu vârste de 30 și respectiv 32 de ani. La solicitarea de a prezenta documente confirmative a șederii legale pe teritoriul Republicii Moldova, tinerii au acționat provocator, atacând verbal polițiștii de frontieră și totodată, filmând toate acțiunile patrulei. În discuții, cetățenii nu recunoșteau că au trecut ilegal frontiera, invocând diverse motive nefondate, cum ar fi inexistența unor semne de informare precum că se află în alt stat. Într-un final persoanele s-au calmat, fiindu-le prezentate mai multe indicatoare care delimitează frontiera moldo-ucraineană și, astfel demonstrată ilegalitatea acțiunilor acestora.

În baza acordului de readmisie dintre state, tinerii au fost transmiși colegilor din Ucraina. Autovehiculul care le aparținea, a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului, până la elucidarea circumstanțelor pe caz și luarea unei decizii.

Precizăm că zona de frontieră este teritoriul cu lăţimea de 10 km de la linia frontierei de stat către interior și orice activitate în zona de frontieră se desfășoară în coordonare sau cu înștiințarea Poliției de Frontieră. Persoanele sunt pasibile de răspundere contravențională în cazul nerespectării acestei reguli, dar și riscă pedeapsă penală când încalcă conștient frontiera de stat.

Citește și: Angajații Poliției de Frontieră vor participa la noi instruiri privind gestionarea activităților de frontieră în perioada de pandemie

loading...

Comments are closed.