Angajații Poliției de Frontieră vor participa la noi instruiri privind gestionarea activităților de frontieră în perioada de pandemie

Un şir de instruiri ale angajaţilor Poliţiei de Frontieră, privind integritatea profesională, comunicarea cu persoanele aflate în traficul transfrontalier, dar și măsurile de protecție individuală în perioada de pandemie, au fost lansate ieri, 12 august. transmite Telegraph.md Cursurile se vor derula pe parcursul următoarelor zile și se vor desfășura în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei de stat.

Prima şedinţă a avut loc la Sectorul Poliţiei de Frontieră „Aeroportul Internaţional Chişinău”. Deși la trecerea frontierei de stat sunt impuse restricții de circulație, dar și mai multe țări străine mențin condițiile speciale sau interdicția de intrare pentru cetățenii moldoveni, numărul de traversări este în ușoară creștere prin Aeroportul Chișinău.

Pentru aplanarea unor situații de conflict, inclusiv riscul de corupere a angajațillor Poliției de Frontieră, care pot interveni în perioada pandemică, reprezentantul Direcției inspecție efectiv a solicitat polițiștilor de frontieră să prezinte seriozitate și să denunțe orice ilegalitate, precizând în acest sens că destabilizarea climatului funcţional profesional are urmări grave atât în activitatea cotidiană a fiecăruia, cât și la știrbirea imaginii instituționale. Totodată, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră a reiterat importanța comunicării cu cetățenii, oferirea la maxim posibil a informațiilor ce vizează regulile de traversare a frontierei în perioada de pandemie și doar strict pe competențele revenite prin lege. A intervenit în discuții și șeful Secției medicale a IGPF, care repetat a enumerat măsurile de protecție individuală, inclusiv a prezentat corectitudinea purtării măștilor, obligativitatea purtării mănușilor și dezinfectarea periodică a mâinilor și a echipamentului de lucru.

Tot ieri, în Aeroportul Internațional Chișinău s-a aflat într-o vizită de lucru și șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza. În context, a fost verificată activitatea efectivului aflat în tura de serviciu și mediul sanitaro-epidemiologic. Corneliu Groza a punctat importanța respectării continue a măsurilor de protecție personală, cu referință la dotarea polițiștilor de frontieră cu echipamentul necesar – măști, mănuși, dezinfectant, dar și aprovizionarea permanentă cu apă potabilă. La fel, a cerut ca în situațiile când sunt consemnate două sau trei curse concomitente la intrarea în Republica Moldova, tot efectivul să se mobilizeze în vederea fluidizării traficului. Astfel ca toate ghișeele de control să fie funcționale, numărul polițiștilor de frontieră să fie suplimentat, precum și să se monitorizeze și la necesitate să se intervină acolo unde călătorii nu respectă acele reguli de protecție individuală și de aflare în punctele de trecere.

Citește și: Cine sunt ce doi polițiști de frontieră care au salvat un șofer dintr-unul din camioanele cuprinse în flăcări

Total
0
Shares
 
Total
0
Share