Doi foști angajați MAI suspectați de trafic de influență. Riscă până la 5 ani de închisoare

Fulger, IP hâncești, trafic de influență, căutare, arestați

Un fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” (BPDS) a Inspectoratului General al Poliției (IGP) al MAI și un fost angajat al IP Hîncești sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Acţiunile ilegale ale acestora, au fost documentate în perioada 2018-2019 de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu angajații Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție, informează Deschide.md

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1300 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Hînceşti a ÎS „CRIS Registru” și a filialei Hînceşti a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” pentru a-i determina să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „A”, „B”, „D” şi „E” fără a susține examenele de calificare.

În privința acestora a fost inițiate două cauze penale în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art. 326 Cod penal (Traficul de influenţă). Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Menționăm că, în timpul documentării angajatul Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a IGP al MAI activa în cadrul Detașamentului nr. 3 al BPDS „FULGER” a IGP, iar la moment fostul angajat al IP Hîncești a fost dat în căutare.

Total
0
Shares
Total
0
Share