Lifestyle

Doi gemeni au murit la un secol distanță, ambii victime ale unei pandemii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Una dintre victimele epidemiei de coronavirus din Long Island, SUA, este Philip Kahn, un bărbat al cărui frate geamăn a murit acum un secol, în timpul altei pandemii.

Născuţi în 1919, cei doi băieţi au venit pe lume în toiul cumplitei pandemii de gripă spaniolă, relatează CBS New York.

Fratele geamăn al lui Kahn a fost mai puţin norocos şi a murit pe când avea doar câteva săptămâni de viaţă. „Bunicul mi-a povestit mereu despre fratele lui geamăn, Samuel” a povestit Warren Zysman, nepotul lui Kahn.

„Atât Filip, cât şi fratele său şi-au găsit sfârşitul în toiul unei pandemii. Samuel a fost doborât de gripa spaniolă, iar bunicul a căzut, regretabil, victimă a coronavirusului”, a spus dr. Corey Karlin-Zysman, nepoata lui Kahn.

Philip era cel mai în vârstă veteran din Nassau. A făcut parte din Forţele Aeriene şi a fost decorat în Al Doilea Război Mondial, unde a participat la misiuni pe Iwo Jima. Mai târziu, ca maistru electric, a ajutat la construirea Turnurilor Gemene. A avut doi nepoţi și a fost un om activ până la finalul vieții.

„Faptul că a avut un frate geamăn pe care nu a ajuns să îl cunoască niciodată l-a afectat mult”, a spus Karlin-Zysman. „La final a fost conştient. Ştia ce se întâmplă şi, cu siguranţă, a sesizat ironia situaţiei.”

Strănepoţii lui Kahn au ţinut să îi mulţumească. „Vreau doar să-i spun mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru noi”, a spus Elliot, în vârstă de 9 ani. „A fost un om grozav”, a sadăugat Reese, în vârstă de 7 ani.

Sursa: digi24.ro

Citește și: VIDEO // Un medic din Texas s-a autoizolat în casa din copac a familiei

loading...

Comments are closed.