Social

Doi minori au fost omorâți cu un ciocan după care au fost incendiați în localitatea Mereșeni din raionul Hâncești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cazul celor doi adolescenți, care au fost găsiți morți în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o casă în flăcări din localitatea Mereșeni, din raionul Hâncești, continuă să fie ținut în secret de către organele de drept. Procuratura din Hâncești a pornit o cauză penală pentru dublu omor și susține că au deja o persoană suspectă, însă aceasta încă nu a fost reținută. Între timp, prin localitate circulă cel puțin două versiuni despre cum s-a produs tragedia.

Oamenii din localitatea Mereșeni, Hâncești, cu care au vorbit reporterii Deschide.MD, cerând să nu le fie făcute publice numele, ne-au declarat că prin sat să vehiculează că cei doi minor ar fi fost omorâți de către tatăl adolescentului de 17 ani, care recent ar fi fost eliberat din pușcărie.

O a doua versiune a tragediei este că adolescenții ar fi organizat o petrecere acasă, în timp ce mama băiatului se afla la Chișinău, iar la petrecere au venit persoane necunoscute, posibil din altă localitate. Între ei s-a iscat un conflict, după care oaspeții nepoftiți i-ar fi omorât pe cei doi și au incendiat casa pentru a ascunde urmele.

Niciuna dintre aceste versiuni nu a fost confirmată de către reprezentanții organelor de anchetă.

Solicitat telefonic, Remus Moruz, șeful Procuraturii Hâncești, a declarat pentru DESCHIDE.MD CĂ pe acest caz a fost pornită o cauză penală, însă nu ne poate oferi mai multe detalii, invocând secretul anchetei.

Întrebat dacă, în cadrul urmăriri penale, se investighează și versiunile înaintate de oamenii din Mereșeni, Moruz a refuzat să confirme sau să infirm .

O confirmare a celor două versiuni nu am putut obține nici de la Tatiana Buruiană, primarul localității Mereșeni: are o părere bună despre familia victimelor.

„Nu știu ce să vă zic…Știți cum, prin sat sunt mai multe vorbe, dar adevărul urmează să fie scos la iveală de către oamenii legii. Noi suntem profund șocați de cele întâmplate. Cei doi adolescenți, băiatul de 17 ani și fetița de 15 ani, sunt rude. El este, cum ar veni, unchiul fetiței. Mama băiatului este o femeie muncitoare, gospodină, a crescut singură cinci copii, dar a avut parte de mult ghinion în viață. Soțul ei a decedat cu mult timp în urmă, apoi a locuit în concubinaj cu un alt bărbat care nu era de la noi din localitate, dar de la care l-a născut pe Adrian, băiatul decedat. Nu cunosc ce s-a întâmplat la ei, dar bărbatul a plecat din sat demult și a lăsat-o pe ea cu copilul. Apoi, peste un timp, femeia a găsit un alt bărbat cu care a locuit în concubinaj, dar nici cu acesta nu i-a fost dat să fie fericită. Adrian era un băiat ascultător, receptiv și niciodată nu a fost în vizorul șefului de post. Sincer să vă spun, în sat toată lumea e șocată de ceea ce s-a întâmplat, dar încă nu cunoaștem cine și de ce au comis această crimă”, a declarat Buruiană.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Deschide.MD că pe corpul celor doi minori au fost găsite urme de moarte violentă. Mai exact, se presupune că înainte de a fi incendiată locuința în care se aflau, adolescenții ar fi fost loviți în cap cu un ciocan.

Solicitată telefonic, Cristina Vicol, ofițerul de presă al IP Hâncești, a declarat că, actualmente, oamenii legii nu au nicio persoană cu statut procesual în dosar.

„Inspectoratul de Poliţie Hânceşti instrumentează o cauză penală conform prevederilor art. 145 alin 2 lit. (e) şi (g) Cod penal al Republicii Moldova. Se efectuează acţiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, însă persoane reţinute sau bănuite nu sunt. Poliţia întreprinde acţiuni investigativ-operative”, a precizat Vicol.

Corpurile neînsuflețite ale doi adolesenți – o fată de 15 ani și un băiat de 17 ani au – fost găsite într-o casă cuprinsă de flăcări, iar un tânăr de 18 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce locuința ar fi fost incendiata intenționat.

loading...

Comments are closed.