Alte știri

Doi români vindeau teste COVID cu rezultat „negativ” pentru călătorii în străinătate. Care era prețul unei adeverințe false

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi români din Baia Mare sunt cercetați penal după ce au pus pe picioare o afacere cu teste negative COVID-19 falsificate. Cei doi sunt acuzați că vindeau astfel de documente cu aproximativ 200 de lei românilor care călătoreau în state unde era necesar un certificat de acest tip, relatează Digi24.

IPJ Maramureș a transmi vineri că polițiștii de investigații criminale din Baia Mare au reușit destructurarea unei rețele infracționale bănuite de falsificarea și distribuirea unor certificate medicale false, care atestă un rezultat negativ la testarea COVID-19.

„În cursul lunii ianuarie, ca urmare a exploatării unor date de interes operativ, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană își procură adeverințe false, care atestă că au efectuat teste COVID (PCR), al cărui rezultat este negativ. Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că gruparea punea la dispoziția cetățenilor care călătoresc în Uniunea Europeană adeverințe false de testare Covid, contra sumei de aproximativ 200 de lei”, spun anchetatorii.

Polițiștii, alături de colegii de la frontieră, au descoperit astfel de adeverințe false asupra persoanelor aflate într-un autoturism atunci când acestea voiau să părăsească țara.

„S-a dispus reținerea a doi suspecți, ulterior, fiind pusă în mișcare acțiunea penală față de aceștia. Față de unul dintre ei, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, mai arată IPJ Maramureș.

Polițiștii continuă activitățile informativ-operative și de cercetare, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate și tragerii lor la răspundere penală.

loading...

Comments are closed.