Doi șoferi, un moldovean și un turc, descoperiți la vamă cu permise falsificate

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi șoferi care au prezentat acte falsificate. Conaționalul ar fi luat cu împrumut mașina cu tot cu documente, iar cetățeanul Republicii Turcia zice că ar fi obținut pe căi legale. Ambele cazuri au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la trecerea frontierei moldo-române.

În punctul de trecere a frontierei Leova, polițiștii de frontieră au depistat în flux un șofer, deținător al dublei cetățenii (MDA/ROU). Acesta s-a apropiat pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Republica Moldova. Printre documentele prezentate a fost și certificatul de asigurare auto Carte Verde, pretins a fi emis de către o companie de asigurare din Lituania. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că asigurarea auto este falsificată, în baza de date a autorității emitente – lipsea. Conform declarațiilor, șoferul ar fi împrumutat vehiculul de la un prieten și primise pachetul cu acte, fără a le verifica.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați a fost depistat al doilea șofer, cetățean al Republicii Turcia. Acesta conducea un automobil cu plăcuțele de înmatriculare turcă și intenționa să intre în Republica Moldova. În timpul controlului de specialitate, polițistei de frontieră i-a părut suspect permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile de baștină. Actul se deosebea în mod clar de unul original, prezentând diferențe în aspect și conținut. În cercetările primare, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a stabilit că permis de conducere este falsificat. În declarații bărbatul a susținut că permisul l-a obținut personal cu respectarea tuturor procedurilor legale. Străinului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, doar că în calitate de pasager.

Documentele au fost ridicate și vor fi transmise în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supuse expertizei. Cercetările pe cazuri continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share