Editoriale

Dorian Furtună vine o idee revoluționară pentru R. Moldova: o fabrică de prelucrare a proteinelor din insecte!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Biologul Dorian Furtună lansează o idee revoluționară pentru țara noastră și afirmă că, dacă ar avea banii necesari i-ar învesti într-o fabrică de prelucrare a proteinelor din insecte, aceasta fiind hrana viitorului.

„Dacă aș avea un milion, știu sigur în ce l-aș investi – într-o fabrică de prelucrare a proteinelor din insecte. În hrana viitorului. Mâncăm creveţi, crabi, homari şi alte vietăţi maritime şi nu ne dezgustă. Ba sunt chiar un deliciu. De ce ne-ar dezgusta insectele în alimentaţie? Oficialii de la ONU declară că anume insectele ar putea salva în viitor omenirea de la foame. Ele constituie un produs alimentar deosebit de nutritiv, foarte bogat în proteine uşor asimilabile. Sunt și mai dietetice, mai puțin nocive pentru sănătate. În plus, producerea proteinei din insecte e de 12 ori mai puţin costisitoare decât producerea unui volum echivalent din carne de bovine”, a scris pe facebook Dorian Furtună.

Totodată, etologul subliniază că astăzi aproape 2 miliarde de oameni de pe glob consumă în alimentaţie circa 2.000 de specii de insecte.

„Proteinele din insecte ne vor scuti de a sacrifica milioane de animale domestice și vor elibera milioane de hetare de pământ arabil. Vom câștiga deci și din punct de vedere ecologic. Așa va fi în viitor. De-aș avea capitalul necesar, aș investi de pe acum în acel viitor”, a conchis Dorian Furtună.

dorian furtuna, insecte comestibile, proteine hrana viitorului, etologie, homo agresivus

loading...

Comments are closed.