Social

Două documente falsificate au fost ridicate de către polițiștii de frontieră din PTF Cahul în weekendul trecut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două documente falsificate au fost ridicate de către polițiștii de frontieră din PTF Cahul în weekendul trecut. La un conațional s-a depistat un „pașaport mondial” – nerecunoscut de niciun stat, iar un șofer din Ucraina s-a legitimat cu permisul de conducere obținut în circumstanțe ilegale.

În primul caz, un chișinăuian de 36 de ani s-a prezentat în calitate de pasager al unui autocar de rută Moldova – Bulgaria. În posesie avea un pseudo-pașaport, care în cadrul verificării amănunțite s-a constatat că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui act autentic. În declarații, moldoveanul a spus că documentul ar fi fost procurat contra sumei de 100 de dolari, fiind ajutat de o persoană identificată pe internet.

În cel de-al doilea incident, printre documentele prezentate la controlul de frontieră de către cetățeanul Ucrainei a fost depistat permisul de conducere cu semne de falsificare. La audieri, ucraineanul a specificat că actul original i-a fost furat, fiind nevoit să-l restabilească, fără a bănui că este unul falsificat. Polițiștii de frontieră au verificat pe platforma online a bazei de date a conducătorilor auto din Ucraina, unde s-a confirmat deținerea legală a dreptului de conducător al persoanei, fiindu-i autorizată trecerea frontierei de stat.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art.361 al.(1) Cod Penal al RM).

loading...

Comments are closed.