Alte știri

Două licee din capitală se află în proces de renovare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Edificiile instituțiilor de învățământ din capitală, liceul teoretic „Spiru Haret” și liceul teoretic „Alexandr Pușkin”, sunt în proces de reabilitare.

Proiectele reprezintă inițiative ale instituțiilor educaționale și sunt finanțate din surse planificate în bugetul municipal. Acestea prevăd lucrări de consolidare a fațadelor și izolarea exterioară a pereților clădirilor.

În prezent, sunt efectuate lucrări de termoizolare a pereților exteriori ai liceului  teoretic „Spiru Haret”, din strada Maria Cebotari, pe o suprafață de 800 m2, inclusiv reabilitarea rețelelor inginerești interioare și exterioare, a blocurilor sanitare, a vestiarelor și a sălii de sport. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocate 2,67 milioane lei. Anterior, imobilul liceului a beneficiat de lucrări de termoizolare a fațadelor amplasate în curtea instituției.

De asemenea, se desfășoară etapa I de lucrări privind izolarea termică a clădirii liceului teoretic „Alexandr Pușkin”, pe o suprafață de 1300 m². Inițial proiectul a prevăzut și consolidarea structurii de rezistență a elementelor metalice ale fațadei edificiului. Costul lucrărilor desfășurate în cadrul primei etape este de 2,1 mil.lei.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că după finalizarea lucrărilor de termoizolare, cele două instituții educaționale, vor avea o economie substanțială pentru încălzire. Totodată, municipalitatea elaborează proiecte similare, în special în cadrul instituțiilor de menire socială, care ulterior vor înregistra economii pentru întreținere.

Citește și: Terenuri de fotbal renovate pentru șase licee din capitală

loading...

Comments are closed.